Daklozenopvang zoekt vrijwilligers

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Nachtopvang De Duif is een laagdrempelige nachtopvang voor dak- en thuisloze mensen in Arnhem. Het project is elke nacht geopend. Per nacht biedt het aan zo’n 20 mensen gratis een dak, warmte en iets te eten. Het is gelegen aan de Spoorwegstraat 11 in Arnhem.

Het project wordt draaiende gehouden door  vrijwilligers en ondersteund door vier beroepskrachten en een bestuur. Er is altijd één beroepskracht aanwezig om het project en de bezoekers te begeleiden. Als vrijwilliger ben je samen met de beroepskracht in de nacht aanwezig, je deelt soep en brood uit en houdt een oogje in het zeil. Er is een mogelijkheid om even te rusten. Als vrijwilliger let je ook op hoe het met de bezoeker gaat en wat ze eventueel nodig hebben.

De groep vrijwilligers is erg divers: studenten, gepensioneerden, werkenden. Zij hebben eens per twee weken één nacht dienst, van 21.45 tot 09.15 uur. Frequentie is te bespreken. De minimum leeftijd van de vrijwilliger is 18 jaar.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de coördinator; Edmund Boering, tel. 06-51111908 of via edmundboering@gmail.com.