Een laboratoriummedewerker geeft uitleg. (Foto: Nederlands Watermuseum)
Een laboratoriummedewerker geeft uitleg. (Foto: Nederlands Watermuseum) Foto: Nederlands Watermuseum

Watermuseum zoekt
vrijwillige labmedewerkers

ARNHEM - Het Nederlands Watermuseum zoekt begeleiders voor kinderen bij spetterende proefjes in de waterwerkplaats. "Van dinsdag tot en met vrijdag ontvangen we schoolgroepen en in het weekend is de waterwerkplaats open voor alle kinderen tussen 6-12 jaar. De inhoud van de proefjes en de sfeer is bij al deze activiteiten weer net anders, dus er is vast iets bij waar jij blij van wordt!"

Samen met andere vrijwilligers begeleid je de kinderen bij proefjes, zorgt dat materialen netjes blijven en helpt bij het trekken van conclusies. "Graag nodigen we je uit om een keertje mee te komen kijken, zodat je een goede indruk kunt krijgen."

Je hoeft geen ervaring te hebben met activiteitenbegeleiding, maar het is wel belangrijk dat je affiniteit hebt met kinderen. Je moet kunnen omgaan met drukke, soms chaotische situaties en goed kunnen samenwerken.

"Je werkt samen met andere enthousiaste vrijwilligers in een leuke werkomgeving. Wij zorgen voor een kleine dagdeelvergoeding en jaarlijks een aantal feestelijke bijeenkomsten. Er zijn trainingen voor speciale lab-activiteiten en je krijgt natuurlijk begeleiding tijdens de inwerkperiode."

Heb jij regelmatig een dagdeel van 4 uur (in overleg) beschikbaar? En wil jij het team komen versterken? Neem contact op met Yvette van Hees, tel. 026 4452261 of via y.vanhees@watermuseum.nl

Meer vrijwilligersvacatures: www.vrijwilligerscentralearnhem.nl. 


Volkoreneendaagse 

ARNHEM - De Koepelkerk aan het Jansplein 60 in Arnhem vormt zaterdag 15 april het decor voor de zogeheten Volkoreneendaagse. Aan deze editie doet weer een zeer verscheiden keur aan koren mee. Alle uiteenlopende genres (klassiek, pop, gospel, theater, wereldmuziek) komen aan bod. Middagprogramma start om 14.30 uur, avondprogramma om 19.30 uur. Entree: 10,00 euro (t/m 12 jaar 5,00 euro). Verkrijgbaar aan de zaal. Betaling contant.

Info over deelnemende koren is te vinden op Facebookpagina Volkoren Avond.