De top drie. Links Mara Brinkman.
De top drie. Links Mara Brinkman. Foto:

Mara Brinkman derde op NK beroepen

VELP - Bij het Nederlands Kampioenschap voor beroepen, Skills The Finals, heeft Mara Brinkman een bronzen medaille behaald binnen het vakgebied onderwijsassistent. Mara is studente aan het Astrum College in Velp.

Skills The Finals is in het leven geroepen om de talenten en het belang van mbo-studenten positief onder de aandacht te brengen. Tijdens een tweedaagse wedstrijd lieten 400 mbo-studenten van 50 verschillende opleidingen het beste van zichzelf zien om Nederlands kampioen te worden. Tijdens de finale brachten koning Willem-Alexander, minister Robbert Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en minister Dennis Wiersma van Primair en Voortgezet Onderwijs een bezoek aan de finalisten van Skills The Finals. 

Mara heeft verschillende opdrachten moeten uitvoeren onder het oog van de vakjury en duizenden bezoekers. Zo moesten de acht finalisten onder andere lessen voorbereiden en uitvoeren met kinderen van een basisschool in Amsterdam. Een dag later stond een ouderavond gepland die voorbereid en uitgevoerd moest worden. Mara mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen en mag zichzelf één van de drie beste onderwijsassistenten van Nederland noemen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding