Vitaliteitsweek: verdiep je in gezonde voeding en voldoende bewegen

ARNHEM - Ook als je ouder wordt, blijven genoeg bewegen en gezonde voeding belangrijk. Daarom organiseren Vitanos en SWOA van 3 tot en met 8 april de Vitaliteitsweek. 

In die week staat gezonde, energierijke en eiwitrijke voeding centraal tijdens De Eetkamer en tijdens kookworkshops. "Ook lichten we het beweegaanbod extra uit en vertelt Sportbedrijf Arnhem over het sportaanbod in de wijken rondom de SWOA-locaties", aldus de organisatie.

Door juiste voeding krijg je energie. Tijdens De Eetkamer wordt rekening gehouden met energierijke en eiwitrijke voeding. Ook in de Vitaliteitsweek staan er dagelijks heerlijke gerechten voor je klaar! 

Wijkdiner

Of sluit aan bij het wijkdiner Eat & Meat op zaterdag 8 april in De Weldam (Middachtensingel 39 in Arnhem). Tijdens het wijkdiner vertelt een voedingsdeskundige meer over gezonde voeding en kan je vragen stellen.

Kookworkshops

Vitanos verzorgt op dinsdag 4, woensdag 5 en vrijdag 7 april een kookworkshop. Tijdens deze kookworkshop kook je een aantal gerechten als voorbeeld én krijg je tips mee om lekker, gezond, snel en makkelijk te koken voor jezelf of je gasten. 

Op www.swoa.nl/kookworkshop staat meer informatie.

Beweegaanbod 

In De Petersborg (Slochterenweg 40), De Weldam (Middachtensingel 39) en De Gaanderij (Driemondplein 1) kan je altijd terecht voor verschillende activiteiten. Denk aan bewegen voor ouderen, yoga en wandelen. 

In de Vitaliteitsweek verzorgt Sportbedrijf Arnhem een extra wandelactiviteit. Op donderdag 6 april om 10.00 uur kan je aansluiten voor een lentewandeling vanaf De Petersborg. Buursportcoaches vertellen over het beweegaanbod rondom de SWOA-locaties. Ga naar www.swoa.nl/beweegaanbod voor meer informatie over het beweegaanbod én wanneer de buurtsportcoaches komen.