Training ‘Liever bewegen dan moe’

ARNHEM - Voor volwassenen die moeilijk in beweging komen, last hebben van negatieve gedachten en veel piekeren, verzorgt Pro Persona Connect de training ‘Liever bewegen dan moe’. De training start in Arnhem vanaf woensdagochtend 19 april. 

"In beweging blijven is erg belangrijk, want hoe minder mensen bewegen, hoe grijzer het leven lijkt. Ook kan een inactief leven leiden tot somberheidsklachten. Om meer energie te krijgen, zal men in beweging moeten komen. Letterlijk en figuurlijk. De training 'Liever bewegen dan moe' helpt mensen hun stoel uit te komen en laat ze ervaren dat doen energiek maakt", aldus de organisatie.

De training bestaat uit 7 bijeenkomsten van 2 uur op woensdag 19 en 26 april, 3, 10 en 17 mei en 7 en 14 juni, steeds van 10.00-12.00 uur bij Buurtcentrum De Lommerd in Arnhem. Elke bijeenkomst begin met voorlichting door een preventiemedewerker over gezondheidsthema’s zoals de relatie tussen voeding en gezondheid, ontspanning door inspanning, stemming en emotie. In het tweede gedeelte verzorgt een sporttrainer/fysiotherapeut de beweegoefeningen.

Geïnteresseerde inwoners van de gemeente Arnhem kunnen zich aanmelden via tel. 026-3124483 of preventie@propersona.nl Vooraf is er een kennismaking met de preventiemedewerker. Voor deelname wordt een eigen bijdrage van 30 euro gevraagd.