Sporthal De Dumpel in Velp is zondag 2 april decor voor een rommelmarkt.
Sporthal De Dumpel in Velp is zondag 2 april decor voor een rommelmarkt. Foto:

Vlooienmarkt in Sporthal Dumpel

VELP - Sporthal De Dumpel in Velp vormt zondag 2 april van 09.00 tot 16.00 uur het decor voor een grote vlooienmarkt. Te koop aangeboden worden onder meer tweedehands artikelen, curiosa, snuisterijen, brocante, huisraad en kleding.  De sporthal is gevestigd aan de Gruttostraat 14 in Velp. Entree 3,00 euro,  kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis toegang. De sporthal zorgt voor catering.

Jazz jamsessies in Café De Tapperij

ARNHEM - In Café De Tapperij aan de Sperwerstraat 65 in Arnhem start zondag 2 april een nieuwe reeks swingende jazz jamsessies. De jamsessies worden elke eerste zondag van de maand (behalve schoolvakanties) verzorgd door de Arnhemse band Swing Collective. Dat collectief bestaat uit Marike Rispens (vocals), Soroush Niroumand (drums), Frank Rahman (contrabas), Patrick Holleeder (toetsen) en Cor van der Meij (saxofoons). Het mini-concert begint om 15.00 uur. 

Na een pauze kan er vanaf 16.00 uur gejamd worden, met begeleiding van de ritmesectie en toetsenist. Neem je instrument of zangstem mee en kom mee doen. Of ga lekker dansen op de swingende muziek. Meer info: www.facebook.com/swingcollective

Paasviering in 
de Waalse Kerk

ARNHEM – Met Pasen vieren we het geloof dat mensen kunnen opstaan tot nieuw leven en bij alle gebrokenheid kunnen komen tot een heel mens-zijn.  Het thema 'Opstaan en heel worden' staat centraal in de de paasviering zaterdag 8 april om 21.30 uur in de Waalse Kerk aan de Beekstraat. Voorganger is Wim Palstra, het Olvékoor staat onder leiding van Ruud Hermans.  

"Mensen kunnen gewond en beschadigd raken door wat hen overkomt in het leven: het verlies van een geliefde, een scheiding, een verkrachting. Maar een mens is meer dan zijn wonden, zijn beladen verleden, het aangedane onrecht. Hij valt niet samen met zijn verscheurdheid en gebrokenheid.  Hoe groot is vaak niet het verlangen om op te staan, een nieuw begin te mogen maken? Het paasgeloof neemt onze pijn en verdriet niet weg, maar daagt ons uit te geloven dat daartussendoor licht, hoop, nieuw leven kan ontstaan. In de paasverhalen rond de dood van Jezus en het opstaan van zijn vrienden wordt dat krachtig en hoopvol zichtbaar", aldus de organisatie.

Creëer jouw 
visie-moodboard

ARNHEM - Heb je weleens het gevoel dat je iets anders wilt? Met je leven, je relatie, carrière of woonsituatie? In de workshop Creëer jouw visie-moodboard ga je met andere deelnemers je wensen, doelen en (toekomst)dromen visualiseren. Even tijd voor jezelf maken en in beeld brengen wat je verlangens zijn. 

Tijdens de creatieve vrijdagavond 7 april van 19.00 tot 21.00 uur ontdek je mogelijk verborgen ideeën en wensen. De workshop is bij Juffrouw Jannie, vlakbij Park Angerenstein. Kijk op www.iederal.nl voor meer informatie, locatie, kosten. 

Eiermarkt in Velp: klein kunstwerkje

VELP - Vroeger waren er eiermarkten, markten waarop je fraai ambachtelijk versierde eieren van allerlei soorten vogels kon bewonderen en kopen. Die eiermarkten zijn er niet meer maar donderdag 6 april is er een kleine eiermarkt in Ons Raadhuis aan de Nieuwstraat 1 in Velp van 14.00 tot 16.00 uur. Vrij entree.

Suzanna Godschalk maakt fraaie beschilderde eieren, onder andere met vogels. Thera Fletterman-Olivier maakt met zelfgemaakt strovlechtwerk geornamenteerde eieren (Aargauische Hutindustrie). Beiden zijn 6 april aanwezig. Voor meer informatie kijk op de website: www.onsraadhuis.com.