Arnhems Hart: bewonersgroep wordt stichting

ARNHEM - De bewonersgroep Arnhems Hart is onlangs omgedoopt tot een stichting. Dit was sinds 2018 een wens van de binnenstadinwoners. 

In 2016 werd bewonersgroep Arnhems Hart opgericht omdat inwoners meer participatie en cohesie wensten. Transparantie en openheid zijn nog steeds belangrijk voor Arnhems Hart. Via flyers, buurttafels, activiteiten en het inzetten op gezamenlijk vergroenen werd Arnhems Hart steeds meer geroemd in de binnenstad. De knijpploeg, actief sinds 2018, heeft zijn dienst goed bewezen en ruimt wekelijks in een deel van de binnenstad zwerfafval op.

ANBI-status

Nu Arnhems Hart een stichting is, zijn de doelen niet veranderd, de stichting blijft een gesprekspartner voor en door inwoners. De stichting gaat de ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instellingen) aanvragen (goede doelen) zodat iedereen een steentje kan bijdragen als donateur of middels een gift. 

Verder kan Arnhems Hart nu als stichting subsidies aanvragen om de activiteiten van Arnhems Hart voort te zetten in de Arnhemse binnenstad.

Buurthuis

"Een grote wens van stichting Arnhems Hart is een buurthuis in de binnenstad. Een gezellige ontmoetingsplaats waar men elkaar kan ontmoeten en deel kan nemen aan laagdrempelige activiteiten. Het buurthuis kan als het ware een place-to-meet worden en zo ontstaat er meer participatie, cohesie en samenspraak met en door inwoners voor een leefbare wijk voor mens en dier." www.arnhemshart.nl