De NXTPWR crew.
De NXTPWR crew. Foto:

Op jacht naar medailles kampioenschappen streetdance

Arnhemse dancecrews naar EK en WK

ARNHEM - Maar liefst twee dancecrews van De Vloer, school voor podiumkunsten uit Arnhem, gaan naar het EK én WK streetdance van de United Dance Organisation (UDO).

De THPWR crew, een team van 9 meiden tussen de 9 en 11 jaar, won afgelopen maanden voorrondes in Barneveld, Veldhoven en Ede en plaatste zich daarmee voor het Europese Kampioenschap. De NXTPWR crew, een team van 12 meiden tussen de 14 en 15 jaar, won eveneens en plaatste zich voor het WK.  

In het Hemelvaartsweekend is het EK in Kalkar (Duitsland) en eind augustus zijn de wereldkampioenschappen in het Britse Blackpool. UDO is 's werelds grootste internationale streetdance organisatie.

In september 2018 zijn de PWR crews van de Vloer ontstaan. De teams bestaan uit zes groepen in de leeftijden van 6 t/m 9 jaar, 10 t/m 11 jaar, 12 t/m 13 jaar, 14 t/m 16 jaar en 17 jaar en ouder. De crews dragen bij aan de individuele ontwikkeling van de dansers en stimuleren samenwerking en teambuilding door middel van urban dans in groepsvorm. Positieve energie en talentontwikkeling staan in alle PWR crews centraal. Kijk voor meer informatie op devloer.nu.

De crews zijn op zoek naar sponsoren die het succes van deze talentvolle jonge dansers op het EK en WK een warm hart toedragen. Daarbij zijn enthousiaste ouders een doneeractie gestart, om zo 10.000 euro op te halen die de crews nodig hebben om hun droom van deelname aan het EK en WK te verwezenlijken. 

De teller van de crowdfunding stond vorige week op 4.400 euro. Meer info via info@devloer.nu. 

De THPWR crew.