Bedrijventerrein IJsseloord krijgt razendsnel internet.
Bedrijventerrein IJsseloord krijgt razendsnel internet. Foto:

Glasvezel op Bedrijventerrein IJsseloord

Algemeen

ARNHEM - Bedrijventerrein IJsseloord krijgt razendsnel internet. Glaspoort gaat in samenwerking met aannemer Allinq maar liefst 234 kilometer aan glasvezelkabels aanleggen, verspreid over 34 kilometer graafwerk. Het project telt in totaal 1100 aansluitingen. De werkzaamheden starten in mei en zijn naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 voltooid. 

IJsseloord is een belangrijk bedrijventerrein binnen de regio Arnhem. Met de aanleg van dit nieuwe glasvezelnetwerk wordt de digitale infrastructuur flink verbeterd. Bedrijven kunnen hun data- en communicatiediensten optimaliseren met snel internet en stabiele en betrouwbare verbindingen.

Na IJsseloord worden de bedrijventerreinen Gelderse Poort, Overmaat en Rijkerswoerd voorzien van glasvezel. “Het geeft een belangrijke impuls aan de economische ontwikkeling en het vestigingsklimaat van het gebied. Met de aanleg van het glasvezelnetwerk zet Arnhem weer een belangrijke stap voorwaarts in haar ontwikkeling en blijft het vooroplopen als moderne en innovatieve stad”, aldus Glaspoort. 

Als bedrijven meteen gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen zij terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Er zijn inmiddels 20 zakelijke serviceproviders actief op het netwerk van Glaspoort waaronder Pocos, Infopact, Enreach en KPN. Een volledig overzicht is te vinden op www.glaspoort.nl/providers.

Over Glaspoort Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds ABP. Met deze joint venture versnelt Glaspoort de glasvezelaanleg in Nederland. Zij gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomstvaste glasvezelkabel.