Het bibliotheekje in de School van het Rozenkruis.
Het bibliotheekje in de School van het Rozenkruis. Foto:

Schatkamer aan spirituele pareltjes

Algemeen

ARNHEM - Inspirerend is het nu al. Het kleine, maar fijne bibliotheekje in de School van het Rozenkruis aan de Velperweg 58 in Arnhem. Wijsheidsboeken uit oost en west staan zij aan zij met grote denkers en dichters. Werken uit oude culturen, maar ook hypermoderne. Mystieke en wetenschappelijke werken.

Het startsein voor het aanleggen van een collectie, bijeengebracht door particulieren die in hun boekenkast gedoken zijn, is gegeven. Zij is ontstaan vanuit de gedachte ‘Waarom zouden we onze schatten niet delen?’ “En dat niet alleen in materieel opzicht maar ook in het samen onderzoeken van hun inhoud: met elkaar het spirituele landschap verkennen, alle polarisaties achter ons latende en van elkaar lerend”, aldus de initiatiefnemers.

‘Hoe lééf je die wijsheid in het dagelijkse leven?’ en ‘Met wie kun je hier nu eens diepgaand over praten?’, waren de steeds terugkerende vragen waaraan men invulling wilde geven. “De bijbehorende koffiekamer biedt daartoe alle gelegenheid waar boeken en spirituele thema’s worden besproken. Het is een fijne ontmoetingsplek geworden, waar iedereen die daar behoefte aan heeft met gelijkgestemden kan verkeren. Hier komen mensen samen met verschillende achtergronden en interesses die één ding gemeen hebben: zij willen een spiritueel pad gaan en Gnosis, kennis van het hart, verwerven. Gewoon een boek lezen of lenen kan natuurlijk ook. Het lenen is gratis, net als de koffie.”

De bieb is voorlopig open op vrijdagochtend van 10.00 tot 12,00 uur.  Openingstijden worden uitgebreid naarmate er belangstelling voor is. 

Voor informtie over de thema’s zie www.rozenkruis.nl.