Leden van de Arnhemse mountainbikevereniging AirborneMTB.
Leden van de Arnhemse mountainbikevereniging AirborneMTB. Foto:

AirborneMTB start seizoen

Algemeen

ARNHEM  - De klok is verzet en dat is voor de Arnhemse mountainbikevereniging AirborneMTB het onofficiële startsein van het seizoen. Vanaf woensdag 5 april zijn er weer woensdagavondtrainingen waarbij op techniek en conditie getraind wordt. De zondagochtendritten, waar drie groepen in verschillende tempo’s de omgeving rond Arnhem verkennen, zijn in de winter doorgegaan.

“Recreatie in de natuur neemt in de volle breedte toe, en dat is positief want buiten zijn is gezond! Het is ook belangrijk om de natuur op een respectvolle manier met elkaar te delen. AirborneMTB maakt haar leden bewust van de gedragsregels in het bos om te zorgen dat iedereen respectvol omgaat met elkaar én de natuur”, aldus AirborneMTB. 

“De vereniging gebruikt de Buitencode, opgesteld door de wielersportbond NTFU, samen met verschillende sport- en natuurorganisaties, als leidraad. Zo minderen de leden snelheid als ze andere bosgebruikers tegenkomen, groeten we vriendelijk, en respecteren ze de natuur door geen afval in het bos achter te laten.”

AirborneMTB is in 2020 opgericht en heeft meer dan 100 leden. De vereniging organiseert trainingen voor volwassen en heeft een jeugdafdeling (vanaf 11 jaar). Voor meer info: info@airbornemtb.nl of Allard Dijkstra: 06-24799490.

Afbeelding