Een controleteam op pad.
Een controleteam op pad. Foto: gemeente Arnhem

Controleteams zorgen voor prettige uitgaanssfeer

Algemeen

ARNHEM - Goed nieuws voor horecaondernemers die hun gasten gezellig en veilig willen ontvangen: de controleteams gaan regelmatig op stap. Zij willen de uitgaanders in Arnhem beschermen tegen brand, fraude, drugshandel en andere misdrijven die het Arnhemse leven ondermijnen. De teams bestaan uit onder meer politie, handhavers, douane en inspecties. 

Marcouch is blij met de samenwerking: “Ik koester de samenstelling van de teams. Ik realiseer mij dat het enorm kostbaar is om voor ons in Arnhem de bevoegdheden en expertises naast elkaar te leggen. Laten wij goed zorgen voor alle controleurs.”  

Door alle partijen zijn bij recente controle overtredingen geconstateerd. Zo vond Liander afgelopen weekend in Arnhem-Noord geknoei met de meters voor gas en licht en ging over tot afsluiting. Twee interventieteams hebben dit weekend waterpijpcafés en andere horeca bezocht in onder meer Klarendal en Spijkerkwartier.

De douane heeft in twee shisha-lounges in totaal rond de zeven kilo illegale shisha in beslag genomen. De NLA (arbeidsinspectie) gaat meerdere vervolgonderzoeken doen vanwege vermoedens van overtredingen, denk aan de arbeidstijdenregistratie die niet is bijgehouden en het wellicht niet betalen van het minimumloon. Handhaving heeft een aantal keer geconstateerd dat er geen leidinggevende aanwezig was in de horeca, daarmee zet de desbetreffende horeca de vergunning op het spel want de leidinggevende is er verantwoordelijk voor dat alles veilig gaat.

Verder zijn onlangs nog horecazaken in Malburgen gecontroleerd en zijn ook bedrijventerreinen bezocht, op zoek naar illegale praktijken. Marcouch: “Er is in onze stad geen plaats voor opslag, huisvesting of chauffeursdiensten die criminelen gebruiken en waarmee zij eerlijke ondernemers ondermijnen en scholieren bedreigen.” 

Ziet u iets verdachts? Meld het bij de politie (0900-8844) en bij misdaad anoniem (0800-7000).