Stad van Vertrouwen-spel

ARNHEM - Arnhemse gemeenteraadsleden spelen vrijdag 31 maart samen met Arnhemse jongeren een levensgroot democratiespel, midden op het plein vóór het gemeentehuis: het grote Stad van Vertrouwen-spel. 

Met het spel willen de raadsleden samen met jongeren onderzoeken hoe zij het vertrouwen van Arnhemse jongeren in de politiek kunnen versterken. 

Het inspraak- en democratiespel Stad van Vertrouwen is ontworpen door vijf Arnhemse jongeren (Zineb, Aleks, Riham, Tristan en Laura), kunstenaar Yasser Ballemans en Bureau Ruimtekoers. Met het spel roept het collectief op tot meer verbinding en geeft het de dialoog over urgente vraagstukken op een vernieuwende wijze vorm. Met als doel om tot een oplossing te komen in de vorm van een Motie van Vertrouwen. Het is aan de gemeenteraad om daarna met deze Motie van Vertrouwen aan de slag te gaan. Om 13.00 uur wordt het spel gelanceerd in de Burgerzaal in het stadhuis. Het spel start om 13.30 uur en duurt tot 15.30 uur en wordt gespeeld op het witte plein vóór het Gemeentehuis.  


Onderzoek van het NJI (Nederlands Jeugd Instituut) wijst uit dat, sinds de coronacrisis, het vertrouwen van jongeren in de politiek flink is gedaald. En dat merkt ook de gemeenteraad in Arnhem. Zo was de opkomst van jongeren bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 lager dan ooit. 

Hoe kunnen jongeren meer vertrouwen krijgen in de politiek? Op dat vraagstuk kunnen jongeren zélf natuurlijk het beste antwoord geven. Daarom spelen vijf gemeenteraadsleden op 31 maart samen met Arnhemse jongeren het grote Stad van Vertrouwen-spel.