Het vernieuwde artikel 1 van de grondwet is onthuld. (Foto: Rinus Baak)
Het vernieuwde artikel 1 van de grondwet is onthuld. (Foto: Rinus Baak) Foto:

'Wie discriminatie stopt, redt mensenlevens'

Vervolg van voorpagina

Discrimineren wij niet allemaal? "Helemaal niet", zegt Marcouch beslist: "Discriminatie is geen natuurwet, het sluipt sneaky mee met de opvoeding. Maar aangeleerde ideeën kunnen wij droogleggen. Door iets anders te leren. Leren belangstelling krijgen voor andere mensen, interesse krijgen in elkaar. Juist bij diversiteit is dat noodzakelijk, om niet ten onder te gaan aan conflicten."

Aan de muur

Daarom roept Marcouch scholen op om net als in de raadzaal ook in hun gebouwen de vernieuwde grondwettekst aan de muur te bevestigen. "Opdat docenten, leerlingen en ouders gelijkheid onderwijzen, leren uitdragen en verder brengen. In de lessen burgerschapskunde maar ook in jongerencentra en in de hele wijk. De grondwettekst is als hoeksteen de grond onder onze voeten maar het goud ligt in onze handen. Wij gaan kinderen helpen met letterbeelden, gastlessen, excursies en profielwerkstukken. Want ouders kunnen het niet alleen."

"Waar het mee begint? Met verontwaardigd zijn over discriminatie als misdrijf die levens vernietigt. Wie discriminatie tot stoppen brengt, redt mensenlevens. Daarom is het belangrijk dat wij niet alleen maar voor onze eigen vrijheid vechten maar ook voor die van anderen."


Paasbingo

ARNHEM - Zaterdag 1 april vindt weer de jaarlijkse Paasbingo plaats van Stageband Arnhem. De bijeenkomst is in het eigen clubgebouw aan de Drielsedijk 17a (boven) in Arnhem. Er zijn leuke prijzen én een speciale hoofdprijs. De bingo is van 20.00 tot 23.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur.

Geiten in de Beijer

ARNHEM - Hou je van gezelligheid, koffie en spelletjes doen? Dan ben je iedere vrijdag welkom tussen 10.00 en 14.00 uur in wijkcentrum de Beijer in Geitenkamp. Blijf gerust even plakken, het tweede bakje koffie is gratis! 

Er is steeds een afwisselend programma met onder meer sjoelen, lp's draaien, kaarten, puzzelen, dammen of schaken en koken. 

Of je komt op dinsdag- of zaterdagochtend, ook dan is het wijkcentrum aan de Willem Beijerstraat 13 in Arnhem geopend.