Lenteschoonmaak, vintage markt, opening Begane Grond

'Binnenstebuiten' in het Modekwartier

ARNHEM - Elk jaar vieren de creatieve ondernemers in het Modekwartier in de Arnhemse wijk Klarendal de start van de lente. Dat wordt zaterdag 1 april gevierd met 'Binnenstebuiten'. 

"De ondernemers in het Modekwartier grijpen deze dag aan om kasten en stellingen binnenstebuiten te keren voor de grote lenteschoonmaak. Dat betekent voor de bezoeker volop gezelligheid in de wijk en heel veel zonnige lentecollecties met speciale acties. Niet omdat het goedkoper kan, maar om ruimte te maken in de winkels en ateliers. Om nieuwe producten te kunnen maken. Om ruimte te creëren in alle hoofden en om tot nieuwe ideeën te komen. Uitgangspunten daarbij blijven duurzaam en ambachtelijk produceren", aldus de organisatie.  

Verder is er een vintage markt (lente-editie) bij ABC Libertas en de opening van Begane Grond. Waar ooit het eerste warenhuis van Arnhem stond, opent met Begane Grond een nieuw, duurzaam warenhuis. Op deze creatieve broedplaats krijgen startende ontwerpers een werkplek en zijn hun producten te koop in de shop. 

Eén deur verder is er op 1 april in de Libertastuin een vintage markt. De deuren staan zaterdag 1 april open van 11.00 tot 17.00 uur.