Still uit 'Dear beloved friend'. (Foto: Willem Popelier)
Still uit 'Dear beloved friend'. (Foto: Willem Popelier) Foto: Willem Popelier

Live filmvoorstelling vanuit Lagos naar Arnhem

ARNHEM - Theatermaker en beeldend kunstenaar Dries Verhoeven & Kininso Koncepts presenteren 'Dear beloved friend' een live (!) filmvoorstelling gestreamd vanuit Lagos (Nigeria) naar Stadstheater Arnhem. Te zien zaterdag 1 april. Aanvang 20.15 uur.

Met groeiend ongemak las Verhoeven over een toekomstige Afrikaanse vluchtelingenstroom en de verwachte geboorte-explosie in dat werelddeel. Hij ging op onderzoek uit en nam het vliegtuig naar Lagos in Nigeria, binnenkort de grootste stad ter wereld. Terwijl de problemen zich er opstapelen, trof hij er een volk aan dat blaakt van de energie en utopisch denken. Een groter contrast met de Europese bezorgdheid was nauwelijks voorstelbaar. Fantaseren de Nigerianen tegen beter weten in? Of houden wij ons in Europa juist te zeer vast aan de wereld van gisteren?

'Dear beloved friend', is een live filmvoorstelling. Rechtstreeks vanuit Nollywood, het centrum van de Afrikaanse filmindustrie, verbeelden de vlammende performers van Kininso Koncepts onze Europese angstdromen.

Via een live internetverbinding richten zij zich tot ons in onze comfortabele schouwburgstoelen.