Slagwerkers van de WAMV.
Slagwerkers van de WAMV. Foto: Rinus Baak

Lenteconcert WAMV voor jong en oud

Algemeen

ARNHEM - De West Arnhemse Muziekvereniging (WAMV) luidt zondag 2 april de lente in met een familieconcert voor en door jong en oud. Het concert is in het Montessori College aan de Utrechtseweg 174 in Arnhem. Aanvang 15.00 uur, zaal open vanaf 14.30 uur. Entree 3,00 euro (inclusief consumptie). Let op: contante betaling bij de ingang.

Er wordt een gevarieerd repertoire gespeeld. Zo laat het fanfareorkest onder meer een swingende medley horen van de beste Earth, Wind & Fire-songs en spelen slagwerkgroepen ritmes uit de verste uithoeken van de wereld op authentieke trommels, zoals de indrukwekkende Japanse taiko’s. Het fanfareorkest en de slagwerkers spelen samen onder meer tropische samba-reggae uit Brazilië. 

De muziekvereniging heeft niemand minder dan Clara de Mik van Slagerij van Kampen en Freek Koopmans van Percossa als slagwerkleraren in dienst. “Beter kun je ze natuurlijk niet krijgen en dat kun je bij dit concert dan ook horen.” 

De WAMV staat midden in de maatschappij. Daarom presenteert de vereniging ook de groep Unlimited, die bestaat uit volwassen slagwerkers met een verstandelijke beperking. Ze nemen ons deze keer mee terug naar de vrolijke Eighties.