Collectieve woonvorm in wijk Coehoorn

ARNHEM - Cohousing Arnhem is een burgerinitiatief dat een nieuwe woonvorm wil realiseren. Met als uitgangspunt ‘modern nabuurschap’. 

Na maanden duwen en trekken heeft Cohousing Arnhem afspraken gemaakt met Hendriks Bouw en Ontwikkeling Oss en in oktober start de bouw van een wooncomplex voor meer generaties. Vanwege de door corona en de oorlog in Oekraïne ontstane prijsstijgingen hebben de bewoners samen met architect Peter Groot en de gemeente het ontwerp in positieve zin weten aan te passen. Er komen 32 koopappartementen, ontmoetings-, was-, klusruimtes, een gezamenlijke binnentuin en een dakterras.

Cohousing Arnhem is een zogeheten CPO-project waarbij de leden in verenigingsverband de opdrachtgevers zijn en samen hun droomwoningen realiseren. Het wordt gerealiseerd op een bijzonder locatie in Coehoorn Creatieve Wijk, vlakbij station Arnhem Centraal.

Cohousing Arnhem helpt graag initiatiefnemers van collectieve woonprojecten. Voor meer informatie: info@cohousing-arnhem.nl of kijk op www.cohousing-Arnhem.nl


'Op de koffie' bij Popkoor Akkoord 

REGIO - Popkoor Akkoord houdt woensdag 29 maart 'Op de koffie bij Akkoord'.  

"Een gezellige avond van, voor en met iedereen die het leuk vindt om te komen kijken, te luisteren en/of het misschien wel leuk vindt om met ons mee te zingen. Ook kun je die avond kennismaken met onze nieuwe dirigent Kim de Fuijk."

De leden van Popkoor Akkoord brengen zeven nummers ten gehore. Daarna is het tijd voor pauze en kan er even (bij-)gekletst worden. Na de pauze worden er nummers gezongen waarmee ze nog aan het werk zijn, zoals bijvoorbeeld een medley van Cold­play. 
Vanaf 19.30 uur staat de deur van basisschool Stap voor Stap aan De Kruisakkers 3 in Elst open. Het koor is nog op zoek naar hoge sopranen en naar mannen. Graag vooraf aanmelden via popkoorakkoord@hotmail.com.