Gemeente als schuldeiser

Vervolg van voorpagina

Of dat de gemeente zo vroeg mogelijk in het schuldentraject akkoord gaat met de schuldregelvoorstellen die de schuldhulpverlening doet. Het convenant sluit goed aan bij de huidige werkwijze van de gemeente Arnhem.

NVVK-voorzitter Marco Florijn is blij met de stap van Arnhem. “Hulpvragers hebben op twee manieren met gemeenten te maken: de gemeente geeft schuldhulp en is vaak een van de schuldeisers. Dan is het mooi wanneer de gemeente in haar rol als schuldeiser ook alles doet om de hulpverlening zo vlot mogelijk te laten verlopen." 

"We kennen Arnhem als een gemeente die innovatief is en nieuwe ontwikkelingen omarmt. Arnhem doet bijvoorbeeld ook mee met Collectief schuldregelen, een nieuwe methode om schulden sneller af te handelen. Mooi dat het Lokale overheidsconvenant daar nu bij komt.” 

Excursie naar Meinerswijk 

ARNHEM - Het KinderWijkTeam Arnhem gaat zondag 26 maart van 10.00 tot 12.00 uur op zoek naar diersporen. 

Start vanaf de parkeerplaats bij de Pannenkoekboerderij ‘De Steenen Camer', aan de Hannesstraatje 2 in Arnhem. Graag vooraf aanmelden via www.hetkinderwijkteam.nl.

"Misschien zien we dan ook de dieren die deze sporen hebben gemaakt in Meinerswijk. Vast en zeker zien we sporen van de Koniks en Galaways. Maar zeker ook van andere dieren. Graag nodigen we jullie 'speurneuzen' uit, maar ook je ouders, broertjes, zusjes opa's en oma's", aldus het Kinderwijkteam.