'Parcival - dat ben jij!'.
'Parcival - dat ben jij!'. Foto:

Zoektocht naar de bron van alle leven

ARNHEM - De vele verhalen die om de Graal geweven zijn spreken van een zoektocht naar de bron van alle leven. De themadag 'Parcival - dat ben jij!' zaterdag 1 april gaat in op het zich altijd vernieuwende verhaal in de tijd van de heilige Graal. Een zoektocht naar de hereniging met de wereld van de geest. 

'De Graal is een levende werkelijkheid en van alle tijden. Een actueel werkzame kracht. Een innerlijk inwijdingsproces. De geestelijke brug tussen tijd en eeuwigheid. De Graal raakt aan het hart van het heelal, aan het hart van de wereld. Zij raakt aan het hart van een mens, die als Parcival uit liefde de vraag stelt: ‘Wat is de oorzaak van het lijden, waaraan lijdt de mens, waaraan de wereld?’ Waar is de Graal te vinden die verlichting en genezing weet te bieden? Hoe kunnen de verhalen van Parcival ons, jou, weer verbinden met de ene bron van alle leven?', aldus de organisatie. 

Benita Kleiberg, auteur en een van de lezinggevers: “In deze chaotische tijd heeft men behoefte aan innerlijke beelden die positief stimulerend op de menselijke psyche werken. Dat is de magische kracht van het graalverhaal; zij kan de ontluisterde maatschappij inspireren tot een harmonische samenleving met sociale én spirituele kwaliteiten.”

Het programma bestaat uit drie lezingen, ruime tot uitwisseling, muziek en gezamenlijke vegetarische lunch. Ook voor koffie, thee en sapjes wordt gezorgd. Deelname kost 20 euro (inclusief boekje). Reductie mogelijk. De bijeenkomst heeft plaats bij het Gouden Rozenkruis aan Velperweg 58 in Arnhem van 10.00 tot 15.30 uur. Meer info / reserveren op www.rozenkruis.nl.


Mannen praten over seksueel misbruik

ARNHEM - Humanitas Samen Sterker heeft aandacht voor mannen die seksueel zijn misbruikt. "Mannen die seksueel misbruikt zijn voelen zich verward over hun identiteit en hebben moeite om hun weg in het leven te vinden en te gaan. Verslaving aan seks, porno en drugs zijn gevolgen waar mannen vaak last van hebben. Schaamte en schuldgevoel maken praten over wat je is overkomen moeilijk. De ervaring leert dat praten echt helpt", aldus Humanitas. "In april start er een lotgenotengroep, een plek waar je terecht kan om ervaringen te delen met andere mannen. Een ervaringsdeskundige begrijpt wat je als slachtoffer meemaakt." Neem contact op via www.man-en-misbruikt.nl of tel. 06-51752214.

Afbeelding