Pianist Angel Laguna. (Foto: eigen foto)
Pianist Angel Laguna. (Foto: eigen foto) Foto: eigen foto

Pianowerk van Beethoven en Schubert in De Oude Jan

VELP - De Spaanse pianist Ángel Laguna verzorgt op zondag 19 maart om 15.30 uur een pianorecital in kerkje De Oude Jan in Velp. Hij speelt werken van de componisten Beethoven en Schubert. 

Ángel Laguna is als docent verbonden aan het Professional Conservatory of Music in de Spaanse hoofdstad Madrid, maar hij is ook een veelgevraagd solist. Zo trad en treedt hij op in diverse steden in Spanje, maar speelde ook op diverse podia in Europa.  

Toer door Europa

Na zijn deelname aan het concertfestival voor jonge pianisten in Duitsland – Campus Cleve – gaf hij meer dan twaalf concerten in verschillende steden in Nederland en Duitsland. 

En nog onlangs gaf hij recitals in Londen waar hij Beethovens 5e pianoconcert en Mozarts pianoconcert No. 13, KV 415 ten gehore bracht.  

Het repertoire van Ángel Laguna is breed, maar zijn voorkeur hebben de klassieke componisten als Haydn, Mozart, Beethoven en Schubert. In Velp klinken zondag 19 maart onder meer de Waldstein Sonate Op. 53 van Ludwig van Beethoven en de vier Impromptus D. 935 van Franz Schubert. 

Kerkje De Oude Jan is te vinden aan Kerkstraat 56 in Velp. De entree bedraagt 15 euro, Vrienden Oude Jan betalen10 euro, bezitters Gelrepas, CJP en jongeren tot 18 jaar 5 euro. Kinderen gratis toegang. Voorverkoop kaarten bij boekhandel Jansen & de Feijter aan Emmastraat 6 in Velp. Indien nog beschikbaar vanaf 15.00 uur ter plaatse.

www.vriendenvandeoudejan.nl