Julian en Valentijn Jeukendrup. (Foto: Mirjam Oost)
Julian en Valentijn Jeukendrup. (Foto: Mirjam Oost) Foto:

Concert met jong talent

ROZENDAAL - In de kerk van Rozendaal aan de Kerklaan is zondag 26 maart een concert met jong talent. Thema: 'Van het duister naar het licht'. Aanvang 15.00 uur.

Julian (16) op viool en Valentijn (13) Jeukendrup op cello brengen een bijzonder programma ten gehore. Ze worden begeleid door pianist Jorian van Nee en Ensemble Cantico d’Archi. 

De musici nemen u mee op een reis van het duister naar het licht, van de kille winter naar de warme zomerzon. Met muziek van Vivaldi en Bach, de melancholieke eerste cellosonate van Brahms en met virtuoze vioolmuziek uit Frankrijk en Spanje eindigend in een uitbundige rondedans. 

De kerkzaal gaat open om 14.30 uur.  Entree 15,00 euro, Vrienden 13,00 euro, Gelrepas- en studentenkaarthouders betalen 5,00 euro. Kinderen onder begeleiding jonger dan 10 jaar gratis. Reserveren via vrienden@dekerkvanrozendaal.nl. Kaarten zijn ook verkrijgbaar in de kerk voor aanvang van het concert. Voor meer informatie kijk op website: www.dekerkvanrozendaal.nl.


Concert NOVA 
in de Bakermat

ARNHEM - Symfonieorkest NOVA verzorgt zondag 26 maart een concert in de Bakermat aan de Izaak Evertzlaan 11 in Arnhem. Aanvang 15.00 uur. Entree 15,00 euro, kinderen 5,00 euro (inclusief een consumptie).

NOVA, een Arnhems symfonieorkest voor amateurmusici, bestaat uit ongeveer 35  leden. Het gezelschap bestond vorig jaar 70 jaar en brengt 26 maart een gevarieerd programma rond het thema: Fatale liefde. Het Arnhemse Symfonieorkest wordt geleid door Ghassan Alaboud. 

Het droeve verhaal over Romeo en Julia is prachtig verklankt door Johan Svendsen en de legende over Pelleas en Mélisande door Jean Sibelius. André Grétry zette een aangrijpend verhaal met een happy end op mooie muziek in de vorm van een enerverende Suite Céphale et Procris. Het concert krijgt een wervelend slot met de onvoltooide Symfonie nr. 3 van Aleksandr Borodin. Meer info: www.orkestnova.nl.

Optreden Velper Bach Ensemble

ARNHEM - In aanloop naar Pasen zingt het Velper Bach Ensemble zondag 26 maart de Markus Passion van J.S. Bach in een reconstructie van Ton Koopman. Het optreden is in de Nieuwe Kerk aan de Rosendaalseweg 505 in Arnhem. Aanvang 14.00 uur.

Er bestaan diverse bewerkingen van de Markus Passion, maar uit onvrede met oplossingen waarmee anderen kwamen, maakte Bachkenner Ton Koopman een reconstructie met behulp van de overgeleverde bestaande teksten. Hij zette die op muziek op grond van passages uit cantates en ander werk van Bach. Het koor wordt begeleid door Ensemble Sequenza.

Kaarten 25,00 euro in de voorverkoop bij Jansen & de Feijter aan Emmastraat 6 in Velp en via de website www.velperbach.nl. Aan de kerk vanaf 13.30 uur 27,50 euro.

Lente schrijftafel

VELP - Hartschrift verzorgt vrijdag 24 maart een Lente schrijftafel. Wat maakt de lente los in jou? Heb je zin om mee te schrijven over dit thema en jouw lentegevoel op papier vast te leggen? Je bent van 09.30 tot 11.30 uur welkom aan de Dillenburglaan 3 in Velp. 

Het gaat aan deze schrijftafel niet om goed of mooi schrijven. Plezier in schrijven staat voorop. Door afwisselende schrijfopdrachten komen je teksten als vanzelf op papier en dat levert vaak verrassende inzichten op. Schrijfervaring is niet nodig. Deelname aan de Lente schrijftafel kost 15 euro. Aanmelden via hartschrift@outlook.com. Op www.hartschrift.nl vind je meer achtergrondinformatie.