Uitleg in Informatiecentrum Energiepark Koningspleij.
Uitleg in Informatiecentrum Energiepark Koningspleij. Foto: Informatiecentrum Windpark Koningspleij

Open inloop Energiepark Koningspleij in Arnhem

ARNHEM - Altijd al eens een windmolen van dichtbij willen bekijken? Wil je weten hoe een windmolen energie opwekt, hoe een zonnepaneel werkt of wat komt kijken bij de bouw van een wind- en zonnepark? Kom zaterdag 25 maart naar de open inloopmiddag van Energiepark Koningspleij.  

Het bezoekerscentrum Koningspleij is van zaterdag 25 maart tot zaterdag 28 oktober elke laatste zaterdag van de maand geopend, van 14.00 tot 16.00 uur (in juli is er geen open inloop). Locatie: einde van Nieuwe Havenweg in Arnhem. 
Op andere dagen is het informatiecentrum op afspraak te bezoeken met een groep. Ook leerlingen van basis- en middelbare scholen zijn welkom om een kijkje bij de turbines en het zonnepark te komen nemen. Daarnaast zijn ook studenten van hogescholen en universiteiten, leden van energiecoöperaties en andere belangstellenden welkom voor een presentatie en rondleiding langs de windmolens en zonnepanelen. Interesse? Stuur een mail naar service@rijnenijsselenergie.nl.

Voor meer informatie kijk op website www.windparkkoningspleij.nl.


Arnhem Sinfoniëtta 

ARNHEM - Arnhem Sinfoniëtta verzorgt zondag 19 maart een concert in de Lucaskerk in Elden. 

Het orkest speelt drie bekende klassieke werken (van Mendelssohn, Schubert en Brahms) en een stuk dat maar zelden wordt uitgevoerd: een soloconcert voor coloratuur-sopraan en orkest van de Oekraïense componist Reinhold Glière. 

Het concert begint om 15.00 uur. De toegangsprijs is 15,00 euro, bezoekers tot 18 jaar en houders van een Gelrepas betalen 5,00 euro. Kaarten te koop aan de zaal en via www.arnhem-sinfonietta.nl


Jehovah’s Getuigen: 
‘Vertrouwen in de toekomst’

ARNHEM - De komende weken nodigen Jehovah’s Getuigen mensen huis aan huis uit voor een lezing op 1 en 2 april in de Koninkrijkszalen in Arnhem. Het thema is 'Je kunt vertrouwen hebben in de toekomst'. 

“Dat vertrouwen is bij veel mensen helemaal weg, door de inflatie, de oorlog in Oekraïne en een toenemende polarisatie”, vertelt Greg Teunissen, plaatselijk woordvoerder van de Getuigen. “Maar de lezing laat zien dat we goede redenen hebben om wél positief over de toekomst te zijn.” 

Uit internationaal onderzoek blijkt dat het aantal mensen dat denkt dat hun gezin het over vijf jaar beter zal hebben, het afgelopen jaar is gekelderd, ook in Nederland. “Dat is niet vreemd. De problemen waarmee we geconfronteerd worden, zijn voor veel mensen nieuw en kunnen overweldigend lijken”, aldus Teunissen. “Maar de Bijbel geeft ons een krachtige hoop voor de toekomst die ons nu al kan helpen.” Dat de lezing niet alleen in Arnhem wordt gehouden, maar in alle 118.000 gemeenten van Jehovah's Getuigen wereldwijd, maakt het extra speciaal. “Weten dat we de lezing ook in bijvoorbeeld Oekraïne en Turkije houden, is een mooie, verbindende gedachte.” 

Het publiek wordt ook uitgenodigd om samen met bijna 20 miljoen personen wereldwijd de herdenking van de dood van Jezus Christus op dinsdagavond 4 april bij te wonen. Toegang tot lezing en herdenking gratis, aanmelden niet nodig. Op de uitnodigingen van de Getuigen staan adres en exacte datum en tijd van lezing en herdenking vermeld. Of kijk op www.jw.org.


Afbeelding