De pluimhouders tonen hun certificaat.
De pluimhouders tonen hun certificaat. Foto:

Uitreiking pluim aan nieuwkomers

Algemeen

ARNHEM – Bureau Nieuwkomers van de gemeente Arnhem heeft onlangs een aantal nieuwkomers in het zonnetje gezet die zich op bijzonder wijze hebben onderscheiden bij het zetten van hun eerste stappen in de Nederlandse samenleving. Onder de noemer ‘Mijn Arnhemse Successen’ deelde de gemeente een compliment uit voor hun inspanningen op het gebied van sociale integratie, arbeidsparticipatie en taal.

‘Mijn Arnhemse Successen’ is georganiseerd door Bureau Wijland, dat zich inspant voor een duurzame verbinding van mensen en organisaties met elkaar en met de samenleving. Samen met andere organisaties die betrokken zijn bij integratie zijn tientallen nieuwkomers genomineerd, waaruit een jury een keuze heeft gemaakt. Deze pluimhouders ontvingen een certificaat en mochten in Park Lingezegen een boom planten, als symbool voor de nieuwe wortels die zij aan het schieten zijn in de gemeente. 

Het doel van het project is om nieuwkomers in het zonnetje te zetten die hard hun best doen om in te burgeren. Daarnaast wil de gemeente Arnhem hiermee het integratieproces optimaliseren en de samenleving informeren over de successen die nieuwkomers op weg naar burgerschap behalen. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
De nieuwkomers planten een boom.
Afbeelding