Vitesse uitsupporters welkom bij derby

ARNHEM - Er mogen vijfhonderd supporters van Vitesse aanwezig zijn bij de uitwedstrijd tegen NEC op zondag 16 april (12.15 uur). Dat heeft de zogenoemde vierhoek van Nijmegen besloten, omdat de afgelopen edities van de Gelderse derby zonder ongeregeldheden zijn verlopen.

Het uitvak van het Goffertstadion mag zo bij de komende Gelderse derby voor de maximale capaciteit gevuld worden. Bij de vorige twee ontmoetingen tussen Vitesse en NEC (in Arnhem) waren er geen uitsupporters aanwezig; eerst vanwege een verbod, daarna omdat er geen gebruik werd gemaakt van de vierhonderd beschikbaar gestelde kaarten. 

De Nijmeegse vierhoek heeft nu, in overleg met Vitesse, vastgesteld dat de supporters in de afgelopen tijd hebben laten zien dat het sportief en zonder problemen mogelijk moet zijn om de volledige capaciteit van het uitvak op zondag 16 april te benutten. 

Het besluit kan nog wel worden herzien, bij eventuele ongeregeldheden richting de wedstrijd of aanwijzingen daartoe; zo nodig nog op de ochtend voor de wedstrijd. Als alles rond de komende derby goed verloopt, kan ook een volgende editie in Nijmegen in principe weer met uitpubliek gespeeld worden. 

Algemeen directeur Pascal van Wijk van Vitesse beschouwt het besluit als een mooie volgende stap. “Dit is hoe we het graag willen zien en natuurlijk ook hoe het hoort. Laten we er dan ook voor zorgen dat alles bij de komende derby goed en ordentelijk verloopt, zodat de volgende edities tevens met een goedgevuld uitvak gespeeld kunnen worden. Wij roepen eenieder op om bij te dragen aan een mooie, positieve en veilige voetbalsfeer.”