Afbeelding
Foto: Istock

Gratis workshop 'Kachel stoken met minder overlast'

ARNHEM - Inwoners van de gemeente Arnhem kunnen donderdagavond 16 maart gratis meedoen aan de online workshop ‘Kachel stoken met minder overlast’. De workshop duurt van 19.30 -21.00 uur. Aanmelden via www.natuurenmilieugelderland.nl/agenda.

Hoe beperk je de rook- en geuroverlast voor je buren als je de openhaard of houtkachel gebruikt? Dat leren deelnemers in de online workshop ‘Kachel stoken met minder overlast’.

In de workshop hoor je onder andere wat goed hout is, hoe je de kachel of openhaard goed aanmaakt, wanneer je wel en niet moet stoken en wat het aanbod is aan rookfilters en katalysators (die verminderen de uitstoot). Tijdens de workshop is er gelegenheid om vragen te stellen. 

Bij houtstook komt rook vrij. Daarin zitten fijnstof en andere schadelijke stoffen. Vooral mensen met luchtwegaandoeningen hebben hier last van. De manier van stoken bepaalt hoeveel rook er vrijkomt en hoe schadelijk deze is voor de gezondheid. Wil je weten hoe je een kachel stookt 'met minder overlast?' Meld je aan voor deze workshop. De workshop wordt georganiseerd in samenwerking met gemeente Arnhem.