scene  Matteüs Junior
scene Matteüs Junior Foto: Debbie ten Besten

De Matteüs Junior editie 2023 in concertzaal Oosterbeek

Verhaal over vriendschap en verrijzenis

OOSTERBEEK - De Matteüs Junior is een muziektheaterbewerking van Bach's Mattheus Passie voor jong en oud samen (10+). Een samenspel van musici, zangers, koor en acteurs. Een verhaal over een mens met een groot ideaal, vriendschap, verraad, lijden, medelijden, dood en verrijzenis. 

De Matteüs Junior werd In 2017 voor het eerst uitgevoerd door muziektheater De Plaats en het Toonkunstkoor Arnhem.  Eind 2018 nam Albert Hoex, librettist en regisseur van de Matteüs Junior, afscheid van De Plaats. In 2019 voerde hij als gastregisseur de voorstelling nog éénmaal uit, daarna verdween de voorstelling van het programma en kwamen de coronajaren.
Hoex besloot een nieuw initiatief op te richten met het doel de Matteüs Junior een vaste plek te geven in de Nederlandse traditie van Bach’s passie uitvoeringen: Vrienden van Matteüs.

In 2022 verscheen de Matteüs Junior opnieuw en ook dit jaar is er een editie en wel op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 maart in de Concertzaal Oosterbeek. Meer informatie en tickets: www.matteus-junior.nl.

Eigen draai

Voor de editie 2023 heeft Hoex ervoor gekozen zijn eigen traditie een draai te geven door 'het jongetje' in de voorstelling te laten spelen door de jonge acteur Anwer Alhussein. 
"U ziet een buurman die zijn buurjongen uit Irak inwijdt in de muziek van Bach en ons wonderlijk verhaal hoe uit dood nieuw leven voortkomt. En een buurjongen die zijn buurman met nieuwe ogen laat kijken naar zijn eigen verhaal. Charcham? En Pasen! Verhalen over vernieuwers die ons voorleven hoe nieuw leven voortkomt uit de dood zijn van altijd en overal", aldus de organisatie.  

Meer informatie

Matteüs Junior in concertzaal Oosterbeek: vrijdag 17 en zaterdag 18 maart 18.30 én 20.30 uur, zondag 19 maart 13.30 én 15.30 uur. Met medewerking Muziektheaterkoor De Plaats. De voorstelling duurt 70 minuten.