Zeven wethouders en Wim Ludeke (derde van links, voorzitter stichting Vitesse Betrokken) hebben een overeenkomst gesloten. (Foto: Vitesse Media)
Zeven wethouders en Wim Ludeke (derde van links, voorzitter stichting Vitesse Betrokken) hebben een overeenkomst gesloten. (Foto: Vitesse Media) Foto:

'Nieuwe stap gezet om kansgelijkheid bij jongeren te maximaliseren'

Feestelijke aftrap nieuwste editie Vitesse United

ARNHEM - Vitesse Betrokken heeft onlangs de nieuwste editie van Vitesse United afgetrapt en stilgestaan bij de reeds behaalde resultaten. Dit deed de maatschappelijke stichting samen met gemeente Arnhem en de omliggende gemeenten Zevenaar, Westervoort, Duiven, Overbetuwe en Rheden. 

Voorafgaand aan de wedstrijd Vitesse tegen Ajax hebben partijen een samenwerkingsovereenkomst getekend waardoor het Vitesse United-programma in maart officieel in genoemde zes gemeenten van start gaat. 

Persoonlijke ontwikkeling

Afgelopen jaar is het Maatschappelijke Diensttijd-programma Vitesse United van start gegaan. Hierin werden negentig jongeren uit de gemeente Arnhem begeleid in hun persoonlijke ontwikkeling. Zij werden in samenspraak met onderwijs- en welzijnsorganisaties geselecteerd voor deelname aan het 16-weekse programma. 

Talenten ontdekken

Dat traject behelst een combinatie van verschillende activiteiten. De deelnemers sporten met elkaar, ontdekken elkaars kwaliteiten en talenten en nemen deel aan diverse workshops. 

Ook nemen de jongeren een kijkje in het werkveld, waar ze door middel van buurtbijdragen iets terugdoen voor de maatschappij.

Een aantal succesverhalen uit de vorige edities van Vitesse United kwam aan bod tijdens de officiële aftrap in GelreDome. Veel aandacht ging bijvoorbeeld uit naar de mooie video waarin Waleed aan Vitesse-speler Million Manhoef toont hoe hij tijdens het programma zijn droom wist te vinden.
Gedurende de kick-off droegen de Vitesse United-deelnemers hun steentje bij aan de organisatie van de bijeenkomst. De jongeren hielpen met de hospitality, maar maakten bijvoorbeeld ook een praatje met de genodigden.

ISK-leerlingen Mike en Ahmed gaven een korte presentatie, waarin zij vertelden wat zij geleerd hebben. Ze stonden er ondanks hun taalachterstand en benoemden het programma zelfs als een hoogtepunt in hun leven.

MVO-manager Kevin Janssen van Vitesse Betrokken ging tijdens de bijeenkomst uitgebreid in op de drijfveren, structuur en ambities van Vitesse United en de grote passie waarmee het programma wordt gedraaid. 

"Het feit dat er de komende drie jaar maar liefst 220 jongeren op jaarbasis begeleid zullen worden bij Vitesse United, vervult mij en de rest van Vitesse Betrokken met trots. Zo zet de stichting mooie stappen, ook buiten de grenzen van de eigen gemeente."

Aan het einde van de bijeenkomst werd de samenwerkingsovereenkomst ondertekend door wethouders Mark Lauriks (wethouder Arnhem), Jan Willem Derksen (wethouder gemeente Westervoort), Ronald ter Hoeven (wethouder gemeente Rheden), Wijnte Hol (wethouder gemeente Overtbetuwe), Stef Bijl (wethouder gemeente Zevenaar), Arthur Boone (wethouder gemeente Zevenaar) en Johannes Goossen (wethouder gemeente Duiven).

Impact

"Ondanks het nipte verlies van Vitesse tegen Ajax was het een zeer geslaagde middag, waarin Vitesse Betrokken haar partners heeft samengebracht. Dat onderstreept eens te meer de integrale aanpak, waarmee Vitesse United ook de meeste impact kan hebben. Door samen te komen en het programma tastbaar te maken is er weer een nieuwe stap gezet om kansgelijkheid bij jongeren in en rondom Arnhem te maximaliseren."

www.vitesse.nl


Nieuwe locatie Aikido ad Rijn

ARNHEM - Aikido aan de Rijn heeft een nieuw onderkomen in Arnhem Noord. Vanaf deze maand vinden de lessen va Aikido plaats in de dojo Schaapsdrift aan Schaapsdrift 24 in Arnhem.

In de zijbeuk van de kerk is al tientallen jaren een dojo-ruimte gevestigd en daar heeft Aikido aan de Rijn een nieuw thuis gevonden. Om dat te vieren, kunnen geïnteresseerden gedurende de hele maand maart gratis proeflessen volgen. Meer informatie: aikidoaanderijn.nl.

Brunchconcert 
de Leemkuulers

ANGEREN - Egerländerkapel De Leemkuulers verzorgt zondag 19 maart een brunchconcert in het Dorpshuis aan de Emmastraat 23 in Angeren. De zaal gaat om 10.30 uur open. Het concert begint om 11.00 uur.  

Het concert wordt van 12.00 tot 14.00 uur onderbroken door een brunch waarna het weer doorgaat van 14.00 tot 15.00 uur. 

De brunch wordt verzorgd door het dorpshuis in Angeren en bestaat uit een kop soep met een broodjesbuffet met koffie/thee/melk/jus d'orange. Entree 22,50 euro (inclusief entree). Kaartjes bestellen via Annie Altena, tel. 06-51600818 of stuur een email naar info@deleemkuulers.nl.

Concert Arnhem Sinfoniëtta

ARNHEM - Arnhem Sinfoniëtta verzorgt zondag 19 maart een concert in de Lucaskerk in Elden. 

Het orkest speelt dan drie bekende en geliefde klassieke werken (van Mendelssohn, Schubert en Brahms) en een prachtig stuk dat maar zelden wordt uitgevoerd: een soloconcert voor coloratuur-sopraan en orkest van de Oekraïense componist Reinhold Glière. 

Het concert begint om 15.00 uur. De toegangsprijs is 15,00 euro, bezoekers tot 18 jaar en houders van een Gelrepas betalen 5,00 euro. Kaarten zijn te koop bij orkestleden, aan de zaal zelf en via de website www.arnhem-sinfonietta.nl