Studenten leren over de natuur. (Foto: Gijs Versteeg)
Studenten leren over de natuur. (Foto: Gijs Versteeg) Foto:

Open avond mbo-opleidingen over natuur, milieu en water

VELP - Donderdag 23 maart kunnen studiekiezers en hun ouders/verzorgers kennismaken met de opleidingen van Yuverta mbo Velp. Tijdens de open avond kunnen studiekiezers presentaties volgen over de opleiding van hun interesse. Docenten én studenten beantwoorden vragen over de opleiding, (buitenland)stage en de sfeer op school. 

Daarnaast is er de mogelijkheid om rond te kijken in het schoolgebouw, is er een rondwandeling over het landgoed van de school uitgezet en zijn er demonstraties en workshops.

De opleidingen bij Yuverta mbo Velp hebben hun eigen specialisme en vinden elkaar in de liefde voor de natuur, het klimaat en het buiten zijn. Populaire opleidingen zijn Bos- en Natuurbeheer, Boomverzorging / European Tree Worker, Eco & Wildlife, Watermanagement en Buitensport. Dankzij de goede banden met het bedrijfsleven heeft iedere opleiding (internationale) werkweken en excursies, zodat je veel in de praktijk leert.

Ieder jaar in september starten er ook bbl-opleidingen, waarbij voornamelijk volwassenen instromen die zich willen verdiepen in hun vak óf juist een carrièreswitch willen maken richting het (buiten) werken in de natuur. Bij een bbl-opleiding zit je één dag per week op school en start je daarnaast meteen met werken in het werkveld. De bbl-opleidingen die in Velp worden aangeboden zijn Watermanagement, Water- en groenbeheer, Boomverzorging, Bos- en natuurbeheer en Schaapherder. “Iedereen met interesse in een bbl-traject is uiteraard ook van harte welkom op de open avond”, aldus Maurice Koster, senior opleidingsmanager van Yuverta mbo Velp. 

Aanmelden

Studiekiezers kunnen zich online aanmelden voor de open dag via yuverta.nl/opendagmbo


Bijeenkomst van het Longpunt 
Arnhem-Liemers

DUIVEN - Longpunt Arnhem-Liemers houdt woensdag 15 maart een bijeenkomst in De Stek aan de Rijksweg 53 in Duiven van 14.00 tot 16.00 uur. Het thema is: 'Weet wat je eet! Over gezonde voeding bij longziekten'. Met medewerking van Josephine van Hartenvijf, gespecialiseerd in COPD. Vrij entree.

Longpunt Arnhem-Liemers is een informele ontmoetingsplek voor mensen met een chronische longziekte, mantelzorgers, familie, zorgverleners en belangstellenden. Vier keer per jaar is er een bijeenkomsten in De Stek in Duiven. Iedere bijeenkomst heeft een ander thema. Er is gelegenheid om met lotgenoten ervaringen en tips uit te wisselen. 

Aanmelden

Aanmelden en eventueel al vragen doorgeven via arnhemliemers@longpunt.longfonds.nl of via de Facebookpagina. U wordt verzocht geen geurtjes te gebruiken. 

Opera zoekt 
nieuwe leden

ARNHEM - Opera Gelderland-Oost zoekt nieuwe leden. Alle stemmen zijn welkom, maar vooral tenoren en bassen. Er is geen leeftijdsgrens. 

Het koor repeteert dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in het gebouw van Crescendo aan de Slenterweg 8 in Ooy Zevenaar. Aspirant-leden mogen drie keer meedoen om te kijken of het koor bij hen past. Als het klikt, volgt een stemtest.

Repertoire

Het repertoire bestaat uit operamelodieën en klassieke liederen. Soms wordt een uitstapje gemaakt naar musical- of kerstrepertoire. Voor aanmeldingen en informatie mail naar info@operago.nl of kijk op www.operago.nl.