Wethouder Bob Roelofs tijdens een opruimactie. (Foto: Rinus Baak)
Wethouder Bob Roelofs tijdens een opruimactie. (Foto: Rinus Baak) Foto:

Het KinderWijkTeam gaat voor een schoon Arnhem

ARNHEM - In Arnhem heeft woensdag 15 maart de Afvalestafette met Rijnstad Jeugd plaats. Tijdens die Afvalestafette ruimen kinderen tussen 14.00 en 16.00 uur vanaf verschillende wijkcentra zwerfafval op. 

De organisatie is nog op zoek naar volwassen begeleiders. "Je maakt kennis met verschillende mensen, doet super nuttig werk en bent lekker buiten actief bezig", aldus Heel Arnhem Schoon. 

Vrijwilligers zijn ook welkom voor de Landelijke Opschoondag zaterdag 18 maart van 10.00 tot 14.00 uur. "Tijdens deze dag zijn er door de hele stad activiteiten waarbij hulp zeer gewaardeerd wordt! Je leidt een en ander in goede banen of deelt knijpers of schepnetten uit of helpt mee bij de coördinatie." 

Aanmelden

Wil je meehelpen bij één van de genoemde activiteiten? Neem dan contact op met Mike Hoose via tel. 06 - 44449851 of mail naar  info@hetkinderwijkteam.nl.  Meer info: arnhemschoner.nl.

Voor informatie over andere vrijwilligersvacatures, kijk op website
vrijwilligerscentralearnhem.nl  


Stralend op het podium 

Vervolg voorpagina

Waar let de jury op? "Het is belangrijk dat je vooral jezelf blijft. Er wordt gelet op diverse punten die we tijdens de training geleerd hebben. De finalisten moeten zelfverzekerd en stralend het podium betreden. Mijn kracht is dat ik heel vriendelijk ben, spontaan, altijd iedereen wil helpen. Ik zeg altijd ‘iedereen is mooi zoals degene is'. Iedereen is uniek."

Mensen in haar omgeving zijn onder de indruk van haar doorzettingsvermogen. "Dit is best een grote stap voor mij. Het is spannend, zeker. Het is voor mij de hoogste tijd af te rekenen met het verleden. Ik durf nu op de voorgrond te treden." 

Naomi Ravestein is te volgen op Facebook en op Instagram (naoom_06). 

De finale is op 13 mei in theater 't Voorhuys in Emmeloord. Ze hoopt dat veel mensen op haar stemmen. SMS naar 7733: Vote MCN Naomi (kosten eenmalig 1,10 euro).



ARNHEM - Het is zaterdag 18 maart Landelijke Opschoondag. In heel Nederland gaan duizenden mensen de straat op om met knijpers en vuilniszakken hun buurt, bos, stad of dorp schoner te maken van al het zwerfafval wat ze tegen komen. Zo ook in de Arnhemse binnenstad.

"Wekelijks lopen er al veel inwoners een rondje en knijpen alles op wat ze tegen komen. Want afval is één van de grootste ergernis! Wij zorgen 18 maart voor hesjes, handschoenen, knijpers en vuilniszakken. Op het eind komen we samen en tellen de aantal kilo’s. Aansluitend is er een warm bakkie koffie/thee met wat lekkers", aldus Arnhems Hart. Zin om mee te doen? Meld je dan aan via redactie@arnhemshart.nl