Cursusleiders Sabine Winters en Kevin Toma. (Foto: Valerie Spanjers)
Cursusleiders Sabine Winters en Kevin Toma. (Foto: Valerie Spanjers) Foto: Valerie Spanjers

Cursus 'Film als Filosofie' in Focus Filmtheater Arnhem

ARNHEM - Filmjournalist Kevin Toma en filosoof Sabine Winters verzorgen op de woensdagen 8, 15, 22 en 29 maart voor de derde keer een 4-delige cursus over de relatie tussen Film en Filosofie in Focus Filmtheater. 

Aan de hand van vier thema’s en veel prikkelende filmfragmenten uit de wereldcinema worden filosofische onderwerpen zicht-en-voelbaar. Bij elke cursusavond staat het plezier van het bewuste én filosofische filmkijken voorop. De cursustijd is steeds van 19.00 uur tot circa 21.00 uur. Aanmelden kan voor de hele reeks (4 bijeenkomsten) maar de cursusavonden zijn ook los te bezoeken. Meer informatie: bit.ly/filmalsfilosofiefocus

Onder de cursusleiders: Kevin Toma is filmjournalist, verbonden aan onder meer de Volkskrant. Hij studeerde Film- en Opvoeringskunsten aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. 

Sabine Winters is freelance wetenschapsfilosoof en de oprichter van het filosofieplatform Future Based. 


Vrouwendag in 
de Bakermat

ARNHEM - Woensdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Daarbij wordt ook stilgestaan in De Bakermat aan de Van Nispenstraat 139 in Arnhem tussen 10.00 en 12.30 uur. U bent welkom om tijdens deze koffie-ochtend samen met anderen stil te staan bij wat bereikt is. En wat er nog te doen valt. Het thema van dit jaar is 'onbeperkt leefbaar'.  Kunnen vrouwen eigenlijk onbeperkt meedoen?

Speciaal voor deze ochtend is een boekentafel samengesteld door Tjissie en Heleen met boeken over en door bijzondere vrouwen, die u kunt inzien en/of kopen. De opbrengst is voor de Bakermat. Iedereen (mannen en vrouwen) is welkom.

'Zelfbewust zijn'

ARNHEM - Vraag jij je weleens af: wat vind ik echt belangrijk in mijn leven? Hoe maak ik mijn dromen waar? Voor iedereen die helder zicht wil op wat ze los willen laten en wat ze willen ontwikkelen is er de driedelige ontdekkingsreeks ‘Zelfbewust zijn'. De bijeenkomsten hebben een eigen thema en zijn in de historische Molen De Kroon in Arnhem, op woensdagavonden 15, 22 en 29 maart. Informatie en aanmelding: iederal.nl.