Vrijwilligers van De Geheugensteun.
Vrijwilligers van De Geheugensteun. Foto: Rozet

Inloopspreekuur De Geheugensteun

Algemeen

ARNHEM - In Rozet Presikhaaf aan Laan van Presikhaaf 7 in Arnhem is een wekelijks inloopspreekuur van De Geheugensteun van start gegaan. Iedereen met vragen over dementie kan hier terecht voor informatie. 

Steeds meer mensen krijgen te maken met dementie en steeds meer dementerenden zullen thuis (moeten) blijven wonen. Ondersteuning door mantelzorgers is van groot belang maar al die mantelzorgers kunnen zelf ook ondersteuning gebruiken. 

In Arnhem zijn diverse initiatieven en organisaties die ondersteuning voor mantelzorgers aanbieden, maar deze zijn niet voor iedereen makkelijk vindbaar. Daarom is er in Rozet Presikhaaf één centraal punt waar informatie over dementie en andere geheugenproblemen samenkomt: De Geheugensteun. De inloopspreekuren zijn iedere dinsdag van 13.30 tot 15.30 uur. Twee deskundige vrijwilligers zijn aanwezig om informatie te geven en vragen te beantwoorden. 

Iedere derde dinsdagavond van de maand vindt in de Geheugensteun in Rozet Presikhaaf het Alzheimercafé plaats. Hier komen mantelzorgers en naasten meer te weten over een bepaald onderwerp rondom dementie.

De Geheugensteun is een samenwerking tussen Stichting Welzijn Ouderen Arnhem, Netwerk dementie Arnhem en omstreken, Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Arnhem en Rozet.