Still uit de film It's Raining Women. (Foto: Amstelfilm)
Still uit de film It's Raining Women. (Foto: Amstelfilm) Foto: Amstelfilm

Focus Filmtheater in teken van Internationale Vrouwendag

Algemeen

ARNHEM - Focus Filmtheater in Arnhem staat woensdag 8 maart in het teken van Internationale Vrouwendag. Met een hele avond alleen maar films door en over vrouwen. Maar zeker niet alleen maar vóór vrouwen.

 Het programma bestaat uit actuele films en voorpremières, waaronder bijvoorbeeld de nieuwe film van Sarah Polley ‘Women Talking’ met inleiding, het veelgeprezen drama ‘Tár’ met Cate Blanchett als de briljante maar veeleisende dirigent Lydia Tár, de sterke ‘me too’-film ’She Said’ en ‘Aftersun’, het lovend ontvangen en met een BAFTA bekroonde speelfilmdebuut van groot talent Charlotte Wells. Zie www.focusarnhem.nl voor meer informatie en tickets. 

Programma

18.45 uur She Said: sterke biografische dramafilm waarin twee journalisten van de New York Times een verhaal publiceren dat mede verantwoordelijk wordt voor de #metoo-beweging. Met sterke rollen van Carey Mulligan en Zoe Kazan.

18.50 uur Women Talking (met inleiding): nieuwe film van Sarah Polley (Away from Her), waarin de vrouwen van een gesloten geloofsgemeenschap hun gewelddadige realiteit proberen te verzoenen met hun geloof. Met onder meer Frances McDormand, Rooney Mara, Claire Foy, Jessie Buckley en Ben Whishaw.

18.55 uur Voorpremière It’s Raining Women: een indringende strijdkreet en een onmisbare film over het glazen plafond van de bekroonde Finse filmmaker Mari Soppela (Family Files en Mother Land).

19.30 uur Tár: veelgeprezen drama van Todd Field (Little Children) met Cate Blanchett als Lydia Tár, de briljante, grensverleggende, veeleisende, soms ronduit tirannieke Amerikaanse dirigent van een prestigieus Duits orkest.

20.50 uur Expat Cinema Preview: Saint Omer (Engelse ondertiteling) een onthutsende en aangrijpende film over de twijfels die met moederschap gepaard gaan en over het aanhoudende racisme in Frankrijk. 

21.10 uur Aftersun: met prijzen overladen Brits, autobiografisch drama van jong talent Charlotte Wells. Een krachtig en hartverscheurend portret van de relatie tussen een jonge vader en zijn dochter, aan de hand van herinneringen aan een zomerse vakantie.

21.20 uur Falcon Lake: een teder en tegelijkertijd huiveringwekkend verhaal over een eerste liefde. In haar regiedebuut – gebaseerd op een graphic novel – treft de Canadese actrice Charlotte Le Bon de sfeer van een lange zomervakantie waarin van alles maar ook niets gebeurt.

21.20 uur Silver Haze: nieuwe film van Sacha Polak (Dirty God). Een modern sociaal drama dat zich afspeelt in de buitenwijken van Londen en aan de Britse kust.

www.internationalevrouwendag.nl