Werken van Bach, Böhm en Buxtehude

Orgel staat centraal in De Bakermat

ARNHEM - In De Bakermat aan de Van Nispenstraat 139 in Arnhem verzorgt Johan Luijmes donderdag 23 februari een orgelconcert. Van 11.30 tot 12.15 uur, gratis toegang.

Het orgelconcert staat in het teken van de Barok. Verschillende vormen zoals de passacaglia, fuga, preludium en koraalbewerking passeren de revue in een programma met werken van Bach, Böhm en Buxtehude. Na het concert ben je welkom in de huiskamer voor een drankje en voor de liefhebber is er huisgemaakte soep. 

Sinds 1995 is Luijmes organist van de Eusebius en vanaf 2000 stadsorganist van de gemeente Arnhem. Hij haalde zijn diploma’s voor orgel aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem bij Bert Matter. Aan hetzelfde instituut studeerde hij af als beeldend kunstenaar.

In de middag zit Luijmes van 13.30 tot 15.00 uur op de orgelbank om je te begeleiden in door  jou zelf ingestudeerde sonates en aria’s (ingang Izaak Evertslaan). Speel je een strijk- of blaasinstrument en wil je graag begeleid worden met het orgel? Meldt je wel van tevoren aan via p.berns@chello.nl.