'We moeten vooral doorgaan op de ingeslagen weg'

Certificaat voor Begraafplaats Bergweg Velp

VELP - De Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB) heeft onlangs de resultaten van de tweejaarlijkse ‘kwaliteitstoets begraafplaatsen’ onder haar leden gepubliceerd. 

De RK Begraafplaats aan de Bergweg in Velp heeft samen met 415 andere leden deelgenomen aan dit onderzoek. Dat is ongeveer 70% van alle begraafplaatsen in Nederland. De Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen heeft de resultaten van het onderzoek geanalyseerd. Daaruit blijkt dat de Velpse begraafplaats behoort bij de 70% die een voldoende score hebben behaald bij de kwaliteitstoets. 

Trots

Aan het behalen van deze score is een ‘Verklaring Kwaliteit Dienstverlening’ oftewel een certificaat verbonden. Daar is het bestuur van de begraafplaats uitermate trots op. Het certificaat krijgt een prominente plaats bij de ingang.
"Het is natuurlijk lastig om een kleinere begraafplaats als de Velpse te vergelijken met een hele grote, maar daar is rekening mee gehouden door middel van de weging van de verschillende factoren van de toets. Als bestuur van deze kleinschalige begraafplaats is het een bevestiging dat we op een goede manier bezig zijn en vooral door moeten gaan op de ingeslagen weg", aldus het bestuur van de RK Begraafplaats aan de Bergweg in Velp.