Arnhemmer Ben Saunders (rechts) brengt samen met Angelo Pardo avastar Bengelo (links) tot leven
Arnhemmer Ben Saunders (rechts) brengt samen met Angelo Pardo avastar Bengelo (links) tot leven Foto:

Zangtalent Ben Saunders uit Arnhem doet mee aan nieuwe talentenshow Avastars

ARNHEM - Bengelo, Fae, Jayvee, Jimmy Cool, Kioko, Chanora, Skye en Juan. Dat zijn de acht virtuele supertalenten die tegen elkaar strijden in de talentenshow Avastars. Achter de ‘avastars’ schuilen enkele bekende namen uit de zangwereld waaronder Arnhemmer Ben Saunders, Lisa Loïs, Dwight Dissels en voormalig K3-zangeres Klaasje Meijer. 

Elke zanger vormt samen met een professionele danser één avastar. Het zangtalent zorgt voor de aansturing van het gezicht en de stem van de avastar, en het danstalent draagt een speciaal pak waarmee het lichaam van de avastar wordt aangestuurd. Ben Saunders uit Arnhem doet ook mee: hij brengt samen met Angelo Pardo avastar Bengelo tot leven. Avastars wordt gepresenteerd door Kalvijn en is vanaf 24 februari om 20.30 uur te zien op SBS6.

Sharon Doorson en danseres Charlice Johannes zijn samen avastar Chanora. Pearl Jozefzoon en Kirsten de Vos laten Fae praten, zingen en dansen, en Lisa Loïs vormt samen met Kelsey Ketting avastar Jayvee. Avastar Jimmy Cool treedt op met behulp van de stem van Dennis van Aarssen en de moves van Floris Bosveld, Dwight Dissels en Adil El-Hammouti vormen samen avastar Juan en Klaasje Meijer blaast met danseres Valery Bouwknegt leven in avastar Kioko. Avastar Skye wordt gevormd door zangeres Jill Helena en danseres Nathalie Chaves.
In Avastars dansen én zingen virtuele supertalenten live on stage. Ze treden op voor een jury die bestaat uit DJ Nicky Romero, Nick en Simon en choreograaf Dan Karaty. Elke performance barst van de special effects en moves die alleen in een virtuele wereld mogelijk zijn. Welk virtueel supertalent wint 50.000 euro en is de eerste avastar die een eigen single en videoclip mag opnemen met niemand minder dan Davina Michelle?

Uitzendingen: vanaf 24 februari wekelijks om 20.30 uur op SBS6 en op KIJK.nl.