Ridder Hendrik. (Foto:GLK)
Ridder Hendrik. (Foto:GLK) Foto:

Ontdek de Middeleeuwen op het kasteel Doorwerth

DOORWERTH - De activiteitenagenda van kasteel Doorwerth staat tijdens de voorjaarsvakantie tussen 25 februari en 5 maart boordevol. 

Kasteel Doorwerth is een middeleeuws kasteel waar je kunt beleven hoe er vroeger op een landgoed werd geleefd. Kom een kijkje nemen tijdens de voorjaarsvakantie en beleef het zelf! Op maandag 27 februari is het kasteel ook geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Toevallige ontmoetingen

Ontmoet de vroegere bewoners die, gekleed in historisch kostuum, hun bijzondere verhalen vertellen. Zondag 26 februari van 11.00 tot 17.00 uur. 

Professor Bombasticus

Avonturier, magisch ontdekker en uitvinder Bombasticus voert zijn publiek mee naar een winters sprookjesrijk. De voorstelling is geschikt voor alle leeftijden en duurt circa 45 minuten. Dinsdag 28 februari om 11.30, 13.30 en 15.30 uur. Reserveren is noodzakelijk via: glk.nl/activiteiten-doorwerth

Doe de Ridderproef

Op ontdekkingstocht door het kasteel leer je aan de hand van vragen en opdrachten meer over het leven op het kasteel. En heb je het geheime wachtwoord gekraakt, dan slaat Ridder Corneel je tot ridder voor het leven. Datum: woensdag 1 maart van 11.00 tot 17.00 uur.

Terug in de tijd 

Een wandeling door het kasteel met Hendrik van Doorenweerd die bezoekers vertelt hoe hij in de Middeleeuwen leefde op kasteel Doorwerth leefde. Donderdag 2 maart om 13.00 en 15.00 uur (duur ongeveer 1 uur). Reserveren noodzakelijk: glk.nl/activiteiten-doorwerth

Voor meer informatie over activiteiten en entreeprijzen kijk op:
glk.nl/activiteiten-doorwerth


Stenen kraken, schatten zoeken

VELP - Woensdag 22 februari kan je komen schatzoeken in het Gelders Geologisch Museum aan de Parkstraat 32 in Velp. Je kraakt (breekt) zelf stenen met behulp van kraakapparaten. Zo kan je in het binnenste van de stenen de prachtigste stukken mineraal bij elkaar zoeken. Wat er precies gevonden gaat worden, is een verrassing. 

De activiteit is van 10.00 tot 12.00 uur en is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Aanmelden via tel. 026-3642996 tijdens openingstijden (di-zo 12.00-17:00 uur). De groep is maximaal 14 personen. Info: www.geologischmuseum.nl.

Open avond
van Scouting

ARNHEM - Scouting André de Thaye houdt vrijdag 3 maart een open avond in en rond de blokhut aan de Voetsiuslaan 41 in Arnhem. "Onze Welpen (7-11 jaar) en Scouts (11-15 jaar) doen iedere week supergave dingen! Van toffe spellen tot knopen, bouwen en vuur maken. Word je wat ouder? Dan leer je houthakken, abseilen en koken op een eigen kampvuurtje. Ben jij ook benieuwd welke leuke en uitdagende dingen onze leden samen op de vrijdagavond doen? Kom dan kijken op onze open avond vrijdag 3 maart en krijg een indruk van onze programma’s!", aldus de scouting.

Tijden

Kinderen van 7-11 jaar zijn welkom van 18.30 tot 20.00 uur, kinderen van 11-15 jaar mogen meekijken bij de scouts van 19.00 tot 21.00 uur.

Gouden
Rozenkruis

ARNHEM - Er is dinsdag 21 februari weer een bezinningsbijeenkomst bij het Gouden Rozenkruis aan de Velperweg 58 in Arnhem. Thema: ‘Eenheid ervaren'. Belangstellenden zijn welkom van 20.00 tot 20.45 uur. Meer informatie op www.rozenkruis.nl.

"We nodigen je uit kennis te maken met een aantal teksten waarin verschillende beelden van het Ene worden ontvouwd en hoe we zelf het Ene, de eenheid in de veelheid, kunnen ervaren. De bezinningsbijeenkomst bestaat uit stukjes tekst, stiltemomenten en muziek", aldus de organisatie.