Samen samen één - Danscollectief Arnhemse Meisjes.
Samen samen één - Danscollectief Arnhemse Meisjes. Foto: Anna Fransen

Jeugdprogrammering Theater a/d Rijn

Algemeen

ARNHEM -  In Theater a/d Rijn in Arnhem zijn deze voorjaarsvakantie weer jeugdvoorstellingen te zien. Dinsdag 21 februari gaat Danscollectief Arnhemse Meisjes in première met hun nieuwe voorstelling ‘Samen samen één’ (6+), over de zoektocht naar je eigen identiteit. Een dag later, woensdag 22 februari, is House of Nouws terug in het theater in Arnhem met de voorstelling ‘Ping Win’ (3+).

Samen samen één (6+) is een energieke dansvoorstelling over de zoektocht naar je eigen identiteit in het samenzijn. Over het alleen kunnen leren wie we zelf zijn door de ogen van iemand anders. Door humoristische en absurde beelden en met live muziek van Rosine Langbroek proberen twee dansers zich met elkaar te verbinden en contact te maken door beweging en klank. 

In de voorstelling laten de Arnhemse Meisjes zien hoe je samen je eigen pad vindt en waar die wegen elkaar kruisen. Als we onszelf de ruimte geven, hebben we allemaal een ander ritme, en toch gaan we proberen samen in één pas te lopen. Met het verrassende kostuumontwerp van Mirte Engelhard, worden de dansers en het publiek uitgedaagd en geïnspireerd om nieuwe oplossingen te vinden om samen één te zijn, zonder daarbij zichzelf te verliezen. Dinsdag 21 februari, 15.00 uur. 

Woordeloze voorstelling

Ping Win (3+) is een beeldende, woordloze voorstelling voor de allerjongsten van House of Nouws gespeeld door Bryan Atmopawiro en Femke Arnouts. Het collectief neemt het publiek mee in een reuze kijkdoos-ervaring, naar een zwart-wit wereld waarin alles een pinguïn wordt. Dan sluipt er plotseling iets kleurrijks binnen. Verandering is voor veel volwassenen al een uitdaging, laat staan voor peuters en kleuters, voor wie de wereld aan één stuk door verandert. Woensdag 22 februari, 15.00 uur.

Pay what you can

Nieuw dit seizoen bij Theater a/d Rijn is het pay what you can principe waarbij de bezoeker zelf de prijs voor een ticket bepaalt (opties variërend tussen 3,00 en 20,00 euro). “Als theater willen we voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk zijn. De verhalen die op ons podium verteld worden, zouden door iedereen gehoord moeten worden. Als we onder andere hiermee drempels weg kunnen halen, doen we dat”, aldus directeur Peter Hendrikx. 

Meer informatie en ticketverkoop: www.theateraanderijn.nl.