Carmen Driessen in het bijzijn van het team en wethouder Mark Lauriks.
Carmen Driessen in het bijzijn van het team en wethouder Mark Lauriks. Foto:

AH Driessen in Arnhem ontvangt Super Supermarkt Keurmerk

Algemeen

ARNHEM – Albert Heijn Driessen in Arnhem is als eerste winkel in Arnhem onderscheiden met het Super Supermarkt Keurmerk (SSK). 

Het SSK is een keurmerk voor zelfstandige supermarktondernemers die zich bijzonder inzetten voor de leefbaarheid in en rondom hun supermarkt. 

Met het ontvangen van het Super Supermarkt Keurmerk hebben ondernemer Driessen en haar medewerkers bewezen dat ze zich onderscheiden door hun innovatieve en duurzame keuzes op tal van terreinen: hun extra inzet voor de wijk en sponsoring van sport voor de jeugd zoals de HCM Hokkieschool, hun personeelsbeleid met de AH Driessen Academy en werving van opa’s en oma’s maar ook op het gebied van veiligheid, energiebesparing, afvalreductie, lokaal assortiment, transport en logistiek. 

Driessen heeft als enige supermarkt in Arnhem een spanningsoptimalisator geïnstalleerd om zo minder energie te verbruiken en de levensduur van haar koelingen en installaties te verlengen en gebruikte als eerste supermarkt in Arnhem de app TooGoodToGo om producten van de verspilling te redden.

“De ondernemer maakt lokaal het verschil door haar grote inzet en bijzondere inspanning op het gebied van lokale betrokkenheid en draagt daardoor in belangrijke mate bij aan het vergroten van de leefbaarheid van deze nog steeds groeiende wijk, waarbij ook oog is voor de minderbedeelden en de minima”, aldus Harrie ten Have, voorzitter Stichting Super Supermarkt Keurmerk.

Ondernemer Driessen is supertrots op het resultaat: “Het is een erkenning voor de zaken waarmee wij als zelfstandige Albert Heijn het verschil maken ten opzichte van de filialen. Wij doen dingen soms net even anders en heel eerlijk, ik was door de beoordeling verrast met hoeveel we eigenlijk doen en waar we naast ‘gewoon winkeltje spelen’ mee bezig zijn om impact te maken op onze klanten, collega’s en de wijk. Het is meer dan ik eigenlijk zelf besefte en door het rapport werd heel duidelijk zichtbaar dat wij niet alleen Champions league spelen met de grootte en omzet van onze winkel, maar dat wij de lat op maatschappelijk verantwoord ondernemen ook heel hoog leggen.”