Stemmentellers gezocht voor verkiezingen

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Op woensdag 15 maart 2023 zijn weer verkiezingen. Dit keer kunt u naar de stembus om te stemmen voor de leden van de Provinciale Staten en de leden van het algemeen bestuur van het waterschap. 

“De voorbereidingen voor deze verkiezingen zijn inmiddels in volle gang. We zoeken nog fanatieke tellers die in de avond kunnen helpen met het tellen van de stemmen”, laat de gemeente Arnhem weten. 

Een teller telt samen met de stembureauleden alle uitgebrachte stemmen, voor zowel de Provinciale Staten als de waterschappen. Dit gebeurt na het sluiten van de stembureaus om 21.00 uur. “We tellen totdat alle stemmen zijn geteld. Het tellen gebeurt op de stembureaus in de stad en op het Stadhuis. Op welk stembureau u telt hangt af van waar u bent ingedeeld. Meldt u zich aan, dan kunt u een voorkeur voor een stembureau opgeven. Bijvoorbeeld bij u in de buurt. We proberen in de planning zoveel mogelijk rekening met uw voorkeur te houden.” 

Als teller levert u een belangrijke bijdrage aan de democratie. Daarnaast ontvangt u ook een financiële vergoeding van 35 euro. 

Voor het helpen als teller gelden 2 voorwaarden: u bent 18 jaar of ouder en voor tellers is het volgen van een (korte) online training voorafgaand aan de verkiezingen verplicht. Zo leert u hoe efficiënt tellen van de stemmen in z’n werk gaat. 

Bent u enthousiast? Meldt u dan aan door te mailen naar verkiezingen@arnhem.nl. Vermeldt hierbij uw naam, adres, woonplaats en geboortedatum.

“Nadat we uw aanmelding ontvangen hebben krijgt u van ons een mail met meer informatie en de mogelijkheid om uw voorkeur voor een stembureau door te geven.”