De drie medaillewinnaars met de coaches en mede-judoka's van Bushi Arnhem.
De drie medaillewinnaars met de coaches en mede-judoka's van Bushi Arnhem. Foto:

Goud en brons voor BUSHi Arnhem op NK -18

Algemeen

ARNHEM - In Den Haag vond zaterdag 11 februari het Nederlands kampioenschap voor judoka’s onder de 18 jaar plaats. Zeven judoka’s van BUSHi Arnhem hadden zich geplaatst om hier de sportieve strijd aan te gaan. Drie judoka’s bereikten het podium. Twan de Ruiter (-60 kg). mag zich Nederlands kampioen noemen en kreeg de gouden medaille. Lieke Wildschut (-57 kg) en Bruce van den Esschert (-66 kg) kregen het brons omgehangen. 

Twan behaalde zaterdag voor de vijfde keer op rij een medaille op een NK. Alleen het goud ontbrak nog in het rijtje. Hij liet zaterdag zien dat hij zonder twijfel de nummer 1 van Nederland is. Als gevolg van dit kampioenschap mag Twan in het vervolg ook de zwarte band omdoen.

Lieke Wildschut begon moeizaam aan de dag maar wist zich goed te herpakken en sleepte met goede scores het brons binnen. Bruce maakte een lange serie van zeven wedstrijden en na een lange golden score in de laatste pot liet hij zien over de langste adem te beschikken. Brons voor Bruce!

“De vier overige judoka’s hebben hard gestreden maar vielen net buiten de prijzen. Zij hebben mooie stappen gezet voor de toekomst. De onderlinge verschillen zijn klein. BUSHi Arnhem is enorm trots op al haar judoka’s, coaches en alle supporters. Het is de verdienste van de judoka, de trainers en alle vrijwilligers om mee te kunnen doen op het hoogste niveau in Nederland!”

www.bushiarnhem.nl