Opera Gelderland-Oost is klaar voor haar Italiaanse avontuur. (Foto Frans Ypma)
Opera Gelderland-Oost is klaar voor haar Italiaanse avontuur. (Foto Frans Ypma) Foto:

Passione d'Italia met Opera Gelderland-Oost

DUIVEN - Opera Gelderland-Oost verzorgt zondag 19 februari een concert in de Remigiuskerk in Duiven. Aanvang 14.30 uur. Deze middag staat in het teken van Italiaanse meesterwerken. Daarom heeft het concert de naam Passione d’Italia meegekregen. 

Met medewerking van sopraan Marjo Harmsen, tenor Erik Bomers en het Regionaal Mandoline en Gitaar Orkest (RMGO). Entree 17,50 euro. Bezoekers met een Gelrepas betalen 5,00 euro. 

Op het programma staan werken van grote Italiaanse meesters met een klein uitstapje naar Duitsland en Frankrijk. Componisten als Verdi, Puccini , Bellini en Sartori schreven melodieën als Nessun dorma, La Vergine degli Angeli, Casta Diva en Con te partiro. 

De mandoline en opera horen bij elkaar. Beiden vinden hun oorsprong in Italië. Voor het concert met Opera Gelderland-Oost heeft de dirigent van het orkest veel stukken speciaal gearrangeerd voor mandoline en gitaar. Koor en solisten worden afwisselend begeleid door het mandelineorkest en pianist Rik Helmes. Op de bok staan beurtelings dirigenten Frank Litjens en Leo van Rutte. 

Kaarten verkrijgbaar op de dag zelf bij de kerk of via info@operago.nl. Meer info: www.operago.nl.


Het Regionaal Mandoline en Gitaar Orkest, kortweg RMGO, is een zogenaamd tokkelorkest. De musici van dit orkest bespelen mandolines, mandola's, klassieke gitaren, mandoloncello, een akoestische basgitaar en contrabas.