Samen gezellig op pad met de SWOA PlusBus.
Samen gezellig op pad met de SWOA PlusBus. Foto: SWOA

Samen gezellig op pad met SWOA PlusBus

Algemeen

ARNHEM - Stichting Welzijn Ouderen Arnhem (SWOA) organiseert met het project PlusBus leuke en gezellige uitjes voor 55+ inwoners uit Arnhem. Het programma is afwisselend: van samen boodschappen doen tot museumbezoek. Vrijwillige chauffeurs en begeleiders bedenken iedere maand weer originele uitjes. De behoeften en wensen van de deelnemers worden hier uiteraard in meegenomen.

Van boottochten langs steden tot het bezoeken van tuinen. Van het Nederlands Openluchtmuseum tot eten op de pannenkoekenboot of samen een markt bezoeken. Het programma is erg divers en de meeste uitjes zijn binnen een uur te bereiken. In het voorjaar of zomer maakt de SWOA PlusBus ook een uitstapje naar bijvoorbeeld Giethoorn. En het fijne is: je wordt altijd thuis opgehaald en weer thuisgebracht. Heb je een rollator? Die kan ook mee! Kijk op www.swoa.nl/plusbus voor de uitjes van maart en april.

De SWOA PlusBus rijdt op dinsdag, woensdag en vrijdag. In totaal kunnen er 6 deelnemers mee. Naast de chauffeur gaat er ook altijd een begeleider mee.

De prijzen van uitjes variëren van 12,50 tot  27,50 euro, afhankelijk van het soort uitje. Met de Gelrepas kost een uitje één keer per twee maanden 7,50 euro. Boodschappen doen op vrijdag in Westervoort kost  5,00 euro en met de Gelrepas 2,00 euro.

Wil je mee met een uitje van de PlusBus? Of heb je ideeën? Bel dan de SWOA PlusBus via tel. 026 - 327 2266 of mail plusbus@swoa.nl. Telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 09.00 tot 12.00 uur. Ook als je meer informatie wilt, neem dan gerust contact op.

“En we staan altijd open voor wensen en ideeën voor uitjes. De vrijwilligers van de PlusBus staan voor je klaar!”