Leerpark Arnhem vrijeschool start in 2023

ARNHEM - Schooljaar 2023-2024 gaat op de onderwijslocatie Leerpark Arnhem een nieuwe middelbare Vrijeschool van start. 

Hiervoor kunnen alle leerlingen met een schooladvies van vmbo-kader tot en met vwo (atheneum) zich nu aanmelden. Uniek aan de Vrijeschool in Arnhem is dat de leerlingen van vmbo tot vwo de eerste twee jaar gezamenlijk en op hun eigen niveau les krijgen. 

Het Karel de Grote College in Nijmegen verzorgt al vele jaren succesvol voortgezet vrijeschoolonderwijs in Nijmegen, ook voor leerlingen uit Arnhem en omgeving. Zij omarmt het initiatief van Leerpark Arnhem vanuit de gezamenlijke ambitie om zo meer kinderen, dicht bij huis de mogelijkheid van vrijeschoolonderwijs te bieden. 

De bestuurders van beide scholen tekenden vrijdag 3 februari een samenwerkingsovereenkomst die leidt tot een verrijking van het onderwijsaanbod in Arnhem. In deze overeenkomst zijn afspraken gemaakt over uitwisseling van deskundigheid en personeel en over de afstemming en kwaliteit van het onderwijs. 

Leerpark Arnhem vrijeschool hanteert géén maximum aantal leerlingen. Dit betekent dat alle kinderen die zich aanmelden geplaatst kunnen worden onder voorwaarde van een passend schooladvies. Er is dus geen sprake van loting of een wachtlijst. Meer info en aanmelden: leerpark-arnhem.nl


en www.kgcnijmegen.nl