Vrijwilligers zijn altijd welkom

Wijkcentrum De Bakermat

Vervolg van voorpagina 

Zeker bewoners vanaf veertig jaar komen er vaak. Al richt de organisatie zich nadrukkelijk op alle doelgroepen. Maar de ene leeftijdsgroep heeft nu eenmaal meer tijd voor ontmoeting dan de ander.

Wel kan uit de bezoekcijfers geconcludeerd worden dat De Bakermat in een behoefte voorziet. "Het is een levendig wijkcentrum voor jong en oud", constateert Nanette Kübler. "Centraal staat het ontmoeten. Zo kun er van maandag tot en met vrijdag terecht voor een hapje en een drankje. Eén keer in de maand is er een vrijdagmiddagborrel. Binnenkort is er een benefietdiner voor het goede doel." 

Het wijkcentrum draait op vrijwilligers. Er is weliswaar een beroepskracht aanwezig voor de sturende rol, maar de vrijwilligers zorgen ervoor dat alles op rolletjes loopt. 

"We hebben zo'n 120 vrijwilligers. Er zijn mensen die één keer in de maand helpen, maar ook vrijwilligers die elke week komen", stelt ze. 

In het wijkcentrum vinden ook uitvaarten plaats. Van die mogelijkheid is tot dusver enkele keren gebruik gemaakt. Het pand is rolstoelvriendelijk. Er is een lift aanwezig. 

Voor activiteiten zie de website: www.wijkcentrumbakermat.nl