'Ridder' Bas vertelt over 'De Lafaard'

ARNHEM - Vorig jaar stond Bas Steman, ook bekend als Ridder van Gelre, op het programma bij de KBO/PCOB. Vanwege corona was hij echter op het laatste moment verhinderd. Nu komt hij op donderdag 16 februari in Wijkcentrum Vredenburcht aan de Slochterenbweg 27-29 in Arnhem alsnog vertellen over zijn pas verschenen boek ‘De Lafaard’. Aanvang 14.00 uur. Iedereen is welkom (leden én niet-leden KBO/PCOB).
Steman (1971) is schrijver en programmamaker en is de laatste jaren te zien als Ridder van Gelre bij Omroep Gelderland.

Zijn roman De Lafaard vertelt het verhaal van twee (katholieke) broers die heel hun leven samen op de ouderlijke boerderij bij Apeldoorn zijn blijven wonen. Zij leefden zij aan zij met de natuur, de dieren, de bomen en streden voor het behoud van het oude landschap. Zij deelden alles met elkaar, behalve hun eigen oorlogsverleden.


In 2018 verscheen zijn bestseller ‘Morgan, een liefde’, over de liefde die een weg zoekt dwars door de dood. Over een Britse parachutist die in september 1944 omkomt bij Oosterbeek, zijn geliefde Betrys die achterblijft in Wales en haar leven lang naar hem blijft verlangen, en een schrijver uit Nederland van ver na de oorlog, die op een onverklaarbare manier herinneringen heeft aan de oorlog.