Dolfje Weerwolfje.
Dolfje Weerwolfje. Foto:

Dolfje Weerwolfje: 'Geef Een Boek Cadeau'

ARNHEM - Dolfje Weerwolfje is zaterdag 11 februari op bezoek in De Arnhemse Kinderboekwinkel aan de Weverstraat 26 in Arnhem. 

Dolfje is de hoofdpersoon uit de gelijknamige serie kinderboeken van Paul van Loon. Zaterdag tussen 14.00 en 15.30 uur loopt Dolfje rond in de winkel. Kinderen mogen hem een poot, boks of high-five geven, een praatje maken of met Dolfje op de foto.

Het bezoek is ter promotie van de actie Geef Een Boek Cadeau. De campagne heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen boeken. Daarom wordt er jaarlijks een kinder- of jeugdboek aangeboden voor een klein prijsje. Dit jaar Dolfje Weerwolfje van Paul van Loon, te koop voor 2,99 euro. Naast een boek voor zichzelf of hun eigen (klein-)kind, kunnen klanten een boek doneren voor een kind dat geen eigen boeken krijgt. In de winkel staat een doos voor gedoneerde exemplaren. Het goede doel is dit jaar de Voedselbank Arnhem.



Over Dolfje Weerwolfje

De serie boeken over een jongetje dat met volle maan in een weerwolf verandert, begon in 1996 en heeft inmiddels talloze kinderen in binnen- en buitenland aan het lezen gekregen. De serie telt inmiddels 25 delen.

In 1998 won het boek de prijs van de Nederlandse Kinderjury, en ook latere delen vielen van de serie vielen in de prijzen. In 2011 werd het boek verfilmd en kreeg dankzij de vele bezoekers een Gouden Film. In 2021 kreeg Paul van Loon drie Gouden Boeken omdat van Dolfje Weerwolfje, SuperDolfje en Weerwolfnachtbaan ieder meer dan 75000 exemplaren verkocht zijn. Het was voor het eerst dat een schrijver drie gouden boeken tegelijkertijd kreeg.

www.lezenisleuk.nl of www.geefeenboekcadeau.nl