Kika Sprangers. Zie Klassiek en jazz.
Kika Sprangers. Zie Klassiek en jazz. Foto: geen

Klassiek en jazz in Wijkcentrum Bakermat


ARNHEM - Het is een wens van Kika Sprangers om strijkkwartetklassiek en jazz bij elkaar te brengen. Zondag 5 februari gaan saxofonist Sprangers en het ADAM Quartet op muzikaal avontuur.

Ze brengen in Wijkcentrum Bakermat aan de Izaak Evertslaan 11 in Arnhem klassieke werken uit het repertoire voor strijkkwartet (Ravel, Schubert) en Kika’s eigen composities ten gehore. De musici duiken in elkaars werelden, spelen klassieke melodieën en improviseren. Aanvang 15.00 uur. Tickets: voorverkoop 20 euro, aan zaal 22,50 euro. Info: www.wijkcentrumbakermat.nl

Kleurrijke expo 
in Filmhuis

OOSTERBEEK - In Filmhuis Oosterbeek aan de Weverstraat 85 in Oosterbeek is nog tot 10 maart een tiental werken te zien van de Arnhemse kunstenares Anneke Dekkers (1952).

Al tijdens haar studie ontdekte Dekkers haar thema’s en haar bijzondere aandacht voor kleur. Haar inspiratie komt voort uit haar liefde voor de natuur en steeds duidelijker ontwikkelde zij  hieruit verschillende thema’s. Zij werkt dat onder meer uit in kleurig grafisch werk en schilderijen met als onderwerpen het landschap, de beweging van water en weerspiegelingen, bomen, vissen en bloemenschilderijen. Vanaf 2006 gebruikt zij ook textiele materialen waarmee zij haar linosneden en schilderijen verrijkt. Info: filmhuisoosterbeek.nl en www.anneke-dekkers.nl.

'Eerste hulp bij klimaatstress'

ARNHEM - Heb jij wel eens vliegschaamte, voel je je bezwaard als je iets moois maar nutteloos koopt of wil je eigenlijk lekker lang douchen? Op woensdag 15 februari verzorgt NEMO Kennislink in de Buurtfabriek een inspiratiesessie over persoonlijke ervaringen rondom klimaatverandering. 

In dialoogvorm en met ervaren gespreksleiders ontdekken de deelnemers met elkaar en met een klimaatpsycholoog hoe je het beste omgaat met emoties rondom klimaat en duurzaamheid. Deze avond is de derde uit een reeks inspiratiesessies en valt onder het thema 'Hoe klimaat jou raakt'.

De bijeenkomst is in de Buurtfabriek Alteveer-Cranevelt aan Peter van Anrooylaan 1 in Arnhem van 20.00 tot 22.30 uur. Vooraf aanmelden via info@onzebuurtfabriek.nl. Deelname is gratis. Inloop start om 19.45 uur met koffie of thee.