Projectkoor Festina Lente.
Projectkoor Festina Lente. Foto:

Festina Lente uit Arnhem zoekt tenoren en bassen

ARNHEM - Projectkoor Festina Lente uit Arnhem zoekt tenoren en bassen voor het uitdagende project 'The Western Wind' waarin water, wind en storm nader worden bezongen. Ben je een koorzanger met ervaring en kun je thuis de noten instuderen? En wil je je vocaal en muzikaal verder verdiepen in een enthousiast en inspirerend kamerkoor? Meld je dan aan via aanmelden@projectkoorfestinalente.nl  

Voor vragen kun je contact opnemen met dirigent Dirkjan Horringa via tel. 06- 1922 4758  of dirigent@projectkoorfestinalente.nl.

Meer informatie? Kijk dan op
www.projectkoorfestinalente.nl.


Thom Hoffman's 'Indië, betovering en desillusie'

ARNHEM - Thom Hoffman, acteur, fotograaf én schrijver van ‘Indië, betovering en desillusie’ komt zondag 5 februari naar Bronbeek. In de Kumpulan geeft hij een lezing over zijn boek, een persoonlijke zoektocht naar de waarheid achter de voormalige Nederlandse kolonie, naar het werkelijke Indië vanaf het begin van de VOC tot de onafhankelijkheid van Indonesië. 

Een geschiedenis die ver uitstijgt boven familieverledens. Indië als decor voor betovering, mysterie en schandaal, maar ook het strijdtoneel voor opvattingen over verandering. Kumpulan, Bronbeek aan de Velperweg in Arnhem, 5 februari van 14.30 tot 16.00 uur. Entree 15,00 euro. info: eenpassievoorboeken.nl/activiteiten

Jazzconcert 
in het Latijn

WESTERVOORT - Carmina Latina treedt zaterdagavond 11 februari op in De Verzameling aan de Brouwerslaan 1a in Westervoort. Aanvang 20.00 uur. Het gezelschap bestaat uit Judith Nijland (zang), Tico Pierhagen (piano) en Pieter Althuis (contrabas). Ze brengen een uniek jazzconcert in het Latijn.

Nijland heeft een speciale keuze gemaakt om bekende nummers in het Latijn te zingen zoals Summertime, The Girl From Ipanema, Became Mucho en I Got Rhythm. Ze componeerde daarnaast de muziek bij Carmen XLVI, een 2000 jaar oud gedicht van Catullus. Het is bijzonder haar de Cubaanse klassieker Besa Me Mucho in het Latijn te horen zingen als Basia Mille, Astrud Gilberto's klassieker als Puella Ipanema en Summertime als Aestate. Zij blaast de Latijnse taal nieuw leven in, en maakt er Latijnse jazz van. Kaarten bestellen via: info@deverzameling.nl of tel. 026 - 442 84 97.

Themaviering Olvékoor: 'Omzien naar elkaar'

ARNHEM - Het thema 'Omzien naar elkaar' staat centraal in de maandelijkse viering van het Olvékoor op zondag 12 februari om 10.00 uur in de Waalse kerk in Arnhem.

Gastspreker is Gerard Mug, mede-coördinator en vrijwilliger bij de D3rde Verdieping/Hart voor Zingeving. Hij geeft een inleiding over wat levensvragen zijn en hoe je met mensen daarover in gesprek gaat. Het verhaal van Mug wordt omlijst met teksten en er worden liederen van onder meer Huub Oosterhuis gezongen. Het koor staat onder leiding van Ruud Hermans en na afloop wordt er koffie en thee geschonken. De Waalse kerk is te vinden aan de Beekstraat en ligt achter het Stadstheater. Parkeren naast theater tot 12.00 uur gratis.

Adverteren

ARNHEM - Wilt u adverteren in Arnhemse Koerier of weten wat de vele mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met vertegenwoordiger Arthur Tholense via tel. 06-48019634, 0481-200002 of stuur email naar arthur@starterspers.nl.