Promotiebeeld Jeugdfonds Sport & Cultuur.
Promotiebeeld Jeugdfonds Sport & Cultuur. Foto: Jeugdfonds Sport & Cultuur

Fusie Gelderland en Arnhem

Jeugdfonds Sport & Cultuur

ARNHEM - Om kinderen en hun vertegenwoordigers nóg beter te kunnen bereiken en te ondersteunen fuseert het Jeugdfonds Sport & Cultuur Arnhem met het Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland. 

Het Jeugdfonds zorgt ervoor dat kinderen uit gezinnen die het financieel niet breed hebben toch lid kunnen worden van een sport- of cultuuraanbieder. Het Jeugdfonds betaalt de contributie of het lesgeld rechtstreeks aan de aanbieder. Ook vergoedt het Jeugdfonds noodzakelijke materialen of kleding.

Voorzitter Lando Markhorst: "De gemeente Arnhem heeft lang een eigen fonds gehad, waarmee we zoveel mogelijk kinderen uit Arnhem hebben kunnen helpen. Op dit moment biedt het meer mogelijkheden en voordelen om de krachten te bundelen en daarmee de continuïteit te waarborgen. We zijn dan ook blij om samen met het bestuur en team van Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland aan de slag te kunnen en zoveel mogelijk kinderen in Gelderland te helpen met sport of cultuur.”

De spelregels bij het aanvragen van ondersteuning in Arnhem blijven hetzelfde. Meer informatie op www.jeugdfondssportencultuur.nl/gelderland.


"Door gezamenlijk verder te gaan worden werkzaamheden geoptimaliseerd. En kunnen nog meer kinderen uit gezinnen met geldzorgen meedoen aan sport- of cultuuractiviteiten." 

Afbeelding